torstai 11. toukokuuta 2017

Kampasimpukat kaislikossa inspired by Alvar AaltoTämän vähän hassun nimen takaa paljastuu annos, josta löytyy paistettuja kampasimpukoita ja kahdella tavalla valmistettua purjoa. Tämä merellinen annos sai inspiraationsa Alvar Aallon mustasta matalasta maljasta, joka mielestäni sopii hienosti tarjoiluastiaksi monille ihanille herkuille.


Tähän annokseen tulee purjoa kahdella tavalla valmistettuna: purjon valkoinen osa haudutetaan lempeästi kermassa, ja vihreä osa puolestaan paistetaan rapeaksi niin että se saa hienostuneen hieman savuisen aromin. Kauniisti ruskistuneet purjosuikaleet antavat myös annokselle tyylikkään viimeistelyn. Rapeiden purjosuikaleiden idea löytyi kasvisherkuttelijan paratiisista Berliinistä.


Kahteen annokseen tarvitaan
6 kampasimpukkaa
purjoa, sekä valkoista että vihreää osaa
1/2 dl kermaa
suolaa
oliiviöljyä
Leikkaa purjon vihreä osa pitkiksi suikaleiksi. Laita pannulle oliiviöljyä ja kypsennä purjosuikaleita kunnes ne ovat ovat rapeita ja ohuimmalta osuudelta kauniin ruskistuneita. Anna niiden kuivahtaa talouspaperilla.
Poista purjon valkoisesta osasta mahdolliset kuivat osat ja viipaloi purjo poikkisuuntaan reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita kerma ja purjo kattilaan ja hauduta kunnes purjo on kypsää ja pehmeää.

Kuivaa kampasimpukat huolellisesti talouspaperilla. Paista kampasimpukat kuumalla kuivalla teflonpannulla noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. Mausta kampasimpukat ripauksella suolaa.
Kokoa annos syville lautasille: aseta alimmaksi valkoinen purjo kermakastikkeineen, lisää tämän päälle kampasimpukat ja koristele lopuksi kauniisti rapeilla vihreillä purjosuikaleilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti