lauantai 28. joulukuuta 2019

Vasikan entrecôte ja herkkutattitagliatelle




Onnistuin saamaan kaupasta vasikan entrecôte-pihvejä ja päätin tarjota ne herkkutattipastan kanssa. Herkkutattikuutioita saa pakasteena, ja ne toimivat hienosti. Vasikka ja herkkutatit rakastavat salviaa, joka korostaa sienten metsäistä makua ja tuo vasikkaan aavistuksen yrttisyyttä. Tämä herkullinen italialaishenkinen annos on helppo ja nopea valmistaa. Jos et kuulu lihan ystäviin, voit tarjota täyteläisen herkkutattitagliatellen sellaisenaan ilman vasikkaa.


Vasikan entrecôte

Kahden hengen annokseen tarvitaan
2 kpl vasikan entrecote-pihvejä
2 rkl hienonnettuja salvian lehteä
1 rkl oliiviöljyä
voita
suolaa
mustapippuria

Hienonna salvian lehdet ja sekoita oliiviöljyyn. Levitä salvialla maustettu öljy pihvien päälle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin verran. Pyyhi salviat lihojen pinnalta. Laita paistinpannulle voita ja paista pihvejä keskilämmöllä 2 - 3 minuuttia kummaltakin puolelta kunnes pinta on saanut kauniisti väriä. Paistoaika riippuu pihvien paksuudesta. Kääri lihat folioon ja anna niiden vetäytyä sen aikaa kun valmistat pastan. Jätä pihvien paistinliemi paistinpannuun, sitä käytetään herkkutattien valmistukseen.





Herkkutattitagliatelle

Kahden hengen annokseen tarvitaan
150 gr tagliatelle-pastaa
70 gr pakastettuja tai tuoreita herkkutatteja paloiteltuna
3 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2 rkl voita
3 rkl parmesaania raastettuna
mustapippuria
suolaa





Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi. Pastan kiehuessa valmista sienet. Käytä pannua, jossa on vasikan paistinliemi, lisää 1 rkl voita ja anna lämmetä. Lisää kuumalle pannulle paloitellut herkkutatit. Tärkeää: Kun käytät pakastettuja tattikuutioita, laita ne pannulle suoraan pakastimesta. Lisää valkosipuli, 2 rkl salviaa sekä ripaus suolaa ja kypsennä keskilämmöllä pari minuuttia.

Valuta pasta, lisää siihen 1 rkl voita ja 2 rkl parmesan-raastetta ja sekoita huolellisesti. Siirrä pasta pannulle ja sekoita sieniin niin että se imee kosteuden ja maut. Siirrä vasikan entrecôte-pihvi ja pasta tarjoilulautasille, lisää pastan päälle 1 rkl parmesan-raastetta ja 1 rkl hienonnettua salviaa. Koristele vasikanpihvi salvian lehdellä.




2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä, ei kovin italialaista, nimittäin pasta ja pihvi samalla lautasella??
    Kokeilen raakana paistettujen perunaviipaleiden kanssa, herkkutatteja unohtamatta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että näytti herkulliselta, siltä se maistuikin! Ohjeessa ei sanottu, että annos on italialainen, vaan että se on italialaishenkinen, mitä se taatusti on. Kyllä italialaiset vasikan kanssa nauttivat usein myös pastaa, huomaat sen vaikkapa saltimbocca-ohjeista. Kannattaa ehdottomasti testata! :)

      Poista