Sisilialaisessa reseptissä kampasimpukat saavat makua ja makeutta appelsiinista, sitruunasta ja yrteistä. Tarjoa kauniit kampasimpukat sellaisenaan alkupalaksi tai ateriana pastan tai vaikkapa parsan kanssa.
Kahteen annokseen tarvitaan
8 kampasimpukan liha
2 rkl vehnäjauhoa
0,5 suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
tuoretta timjamia hienonnettuna koristeluun
Kastike:
yhden appelsiinin mehu
yhden sitruunan mehu
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
puolen appelsiinin kuoriraaste
Sekoita kastikeainekset kulhossa. Laita vehnäjauho, suola ja rouhittu mustapippuri pieneen pussiin. Kuivaa kampasimpukat ja pyörittele niitä pussissa niin että ne jauhottuvat kauttaaltaan. Ota simpukat pussista ja karista ylimääräinen jauho pois. Anna oliiviöljyn lämmetä pannulla ja paista kampasimpukat siinä kummaltakin puolelta noin 2 minuuttia kunnes ne ovat saaneet kauniisti väriä. Siirrä kampasimpukat lämmitetyille lautasille. Lisää kastikeainekset pannulle ja anna kiehua keskilämmöllä kunnes kastike sakenee. Kaada kastike simpukoiden päälle ja koristele timjamilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti