keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Peuran sisäfile suklaa-punaviinikastikkeella punajuurten kanssa



Nautin hiljattain ravintolassa herkullista peuran sisäfilettä, jonka kruunasi ihana suklaa-punaviinikastike. Punaviinikastikkeen maustaminen suklaalla saattaa kuulostaa aluksi yllättävältä, mutta toimii! Happamanmakea kastike sopii hienosti riistaisalle peuran sisäfileelle sekä suolapedillä kypsennetyille suloisen makeille punajuurille.


Aloita aterian valmistelu punajuurista. Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
6 keskikokoista punajuurta
pakkaus karkeaa merisuolaa
2 rkl balsamico-punaviinietikkaa
suolaa




Punajuuret

Punajuuret kypsennetään suolassa. Suola imee nestettä, jolloin punajuuren maku tiivistyy ja makeus korostuu. Huuhtele ja kuivaa punajuuret. Laita uunivuokaan merisuolaa ja aseta punajuuret suolaan niin että ne ovat puoliksi suolan alla. Kypsennä 185-asteisessa uunissa 30 - 40 minuuttia kunnes punajuuret ovat kypsiä. Nosta punajuuret suolasta, pyyhkäise suola pinnalta ja kuori. Leikkaa suupaloiksi, laita öljyttyyn uuninkestävään astiaan ja lisää päälle balsamico-punaviinietikka. Sekoita, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Laita uuniin 10 minuutiksi.

Suklaa-punaviinikastike

Kahdelle ruokailijalle tarvitaan
1,5 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl punaviiniä
1 rk riistafondia, myös häränlihafondi käy
0,5 dl vettä
1 rosmariinin oksa
muutama pala maitosuklaata hienonnettuna
pari hyppysellistä sokeria
mustapippuria
suolaa

Kastikkeen valmistus on helppoa, sillä se saostuu kypsyessään pikku hiljaa. Lisää voi pannulle ja kypsennä siinä vehnäjauhoja keskilämmöllä kunnes seos saa väriä. Lisää punaviini, fondi, vesi ja rosmariinin oksa. Anna kiehua kasaan keskilämmöllä kunnes kastike saostuu. Pidän itse kastikkeesta silloin, kun se on paksua. Poista rosmariinioksa, sekoita kastikkeeseen suklaa, mausta sokerilla, mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku jotta saat mieleisesi tasapainon happamuuden ja makeuden kesken.





Peuran sisäfilee

Kahdelle ruokailijalle tarvitaan
2 peuran sisäfilettä, yhteensä noin 200-300 g
2 rkl voita
mustapippuria
suolaa
1 rosmariinin oksa
persiljaa hienonnettuna

Ota peuran sisäfileet huoneen lämpöön viimeistään tunti ennen ruoan valmistusta. Poista mahdolliset kalvot, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle voi ja rosmariinioksa ja kypsytä fileitä kuumalla pannulla 2 minuuttia ensimmäiseltä puolelta ja 1,5 minuuttia toiselta puolelta. Kääri fileet folioon ja laita 150 asteiseen uuniin 2-6 minuutiksi riippuen fileiden koosta. Ota uunista ja anna vetäytyä foliossa hetki. 

Leikkaa sisäfileet parin sentin paloiksi ja tarjoa punajuurten ja kastikkeen kanssa. Koristele persiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti