maanantai 23. maaliskuuta 2020

Pippurispagetti roomalaiseen tapaan



Cacio e pepe on vanha roomalainen ruoka, jossa pasta, pecorino-juusto ja pippuri yhdistyvät herkullisella tavalla. Tämä yksinkertainen ruoka on matkannut roomalaisten paimenten eväsrepuista maailman metropolien trendiravintoloihin. Simppeliltä vaikuttavan reseptin ei kannata antaa hämätä, sillä valmistus vaatii tarkkuutta ja muutaman kikan, jotta annos onnistuu, mutta tulos palkitsee!


Kahteen annokseen tarvitaan
150 g spagettia
50 g pecorino-juustoa huoneenlämpöisenä (myös parmesan käy, tästä lisää alla)
1 tl mustapippuria ruohittuna
1 rkl voita
1 dl pastan keitinvettä

Lampaanmaidosta valmistettu pecorino on maultaan hieman lehmänmaidosta valmistettua parmesaania happamamman makuista. Roomalaisen pecorinon sijasta voit makusi mukaan käyttää myös parmesaania tai näiden kahden juuston sekoitusta.  




Keitä pasta ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Raasta juusto hienoksi. Paahda rouhittua mustapippuria kuivalla pannulla hetki niin että se alkaa hieman tuoksua. Kun pastan keitinajasta on jäljellä minuutti, valuta pasta ja ota talteen 1 dl keitinvettä. Laita kattila miedolle lämmölle, lisää voi ja pippurirouhe. Jätä hieman pippuria valmiin annoksen päälle lisättäväksi.

Kun voi on sulanut, lisää pasta ja keitinvettä, sekoita. Lisää juusto erissä sekoittaen voimakkaasti siten että juusto ja keitinvesi muodostavat pastalle kastikkeen. Pastan tulee olla kosteaa, ei vetistä. Jätä hieman juustoraastetta annoksen päälle lisättäväksi. Annostele lautasille ja lisää loppu pippuri ja juustoraaste.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti