tiistai 30. marraskuuta 2021

Langustiineja ja hokkaido-kurpitsaa


Sain viikonloppuna ravintolassa nauttia jättirapuja kurpitsan kanssa, ja inspiroiduin siitä kehittelemään oman versioni. Jättiravut vaihtuivat langustiineihin, joita ostan säännöllisesti Citymarket Ruoholahdesta sekä Mankkaalta. Tarjosin annoksen kurkumalla maustetun majoneesin kanssa, mukana verigreippiä tuomassa särmää ja hapokkuutta. Ruokavieraani kiittelivät makua sekä annoksen kauniita värejä.





Neljään annokseen tarvitaan seuraavaa:

Kurpitsa:
Hokkaido-kurpitsa kuorittuna ja siemenet poistettuna
auringonkukkaöljyä
kurkumaa
suolaa
mustapippuria

Langustiinit:
12 langustiinia kuorittuna ja suoli poistettuna
suolaa
mustapippuria
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/2 tuoretta mietoa chiliä siivuina ja siemenet poistettuina
auringonkukkaöljyä
voita

Kurkuma-majoneesi:
2 dl majoneesia
suolaa
valkopippuria
1 tl sitruunamehua
2 tl kurkumaa

2 verigreippiä kuorittuna ja segmentoituna siten, että saat kalvottomat palat




Paloittele Hokkaido-kurpitsa parin sentin paksuisiksi paloiksi ja asettele uunipellille. Pirskottele päälle hieman auringonkukkaöljyä, mausta kurkumalla, suolalla ja mustapippurilla. Paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia kunnes palat pehmenevät ja saavat päältä kauniisti väriä.

Valmista kurkuma-majoneesi maustamalla majoneesi suolalla, valkopippurilla, sitruunamehulla ja kurkumalla.

Kuori verigreipit ja segmentoi ne siten, että saat kalvottomat siivut.

Mausta langustiinit suolalla, mustapippurilla, valkosipulimurskalla ja chilin siivuilla, anna maustua hetki.
Lisää paistinpannulle auringonkukkaöljyä ja voita ja paista langustiineja minuutti kummaltakin puolelta.

Kokoa annos: levitä lautaselle kurkuma-majoneesi kuvan mukaisesti, lisää kurpitsansiivu, langustiiinit ja verigreipin palat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti