Sain viikonloppuna ravintolassa nauttia jättirapuja kurpitsan kanssa, ja inspiroiduin siitä kehittelemään oman versioni. Jättiravut vaihtuivat langustiineihin, joita ostan säännöllisesti Citymarket Ruoholahdesta sekä Mankkaalta. Tarjosin annoksen kurkumalla maustetun majoneesin kanssa, mukana verigreippiä tuomassa särmää ja hapokkuutta. Ruokavieraani kiittelivät makua sekä annoksen kauniita värejä.
Kurpitsa:
Hokkaido-kurpitsa kuorittuna ja siemenet poistettuna
auringonkukkaöljyä
Hokkaido-kurpitsa kuorittuna ja siemenet poistettuna
auringonkukkaöljyä
kurkumaa
suolaa
mustapippuria
Langustiinit:
12 langustiinia kuorittuna ja suoli poistettuna
suolaa
mustapippuria
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/2 tuoretta mietoa chiliä siivuina ja siemenet poistettuina
auringonkukkaöljyä
voita
Kurkuma-majoneesi:
Kurkuma-majoneesi:
2 dl majoneesia
suolaa
valkopippuria
1 tl sitruunamehua
2 tl kurkumaa
2 verigreippiä kuorittuna ja segmentoituna siten, että saat kalvottomat palat
Valmista kurkuma-majoneesi maustamalla majoneesi suolalla, valkopippurilla, sitruunamehulla ja kurkumalla.
Kuori verigreipit ja segmentoi ne siten, että saat kalvottomat siivut.
Mausta langustiinit suolalla, mustapippurilla, valkosipulimurskalla ja chilin siivuilla, anna maustua hetki.
Lisää paistinpannulle auringonkukkaöljyä ja voita ja paista langustiineja minuutti kummaltakin puolelta.
Kokoa annos: levitä lautaselle kurkuma-majoneesi kuvan mukaisesti, lisää kurpitsansiivu, langustiiinit ja verigreipin palat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti