torstai 2. joulukuuta 2021

Vasikkaa ja valkokaalia


Nautimme hiljattain Vinkkelissä erinomaisen illallisen, jonka alkuruokana tarjottiin ohueksi siivutettua rosen väristä härkää misolla maustetun valkokaalin kanssa. Miellyimme annokseen ja sitä piti tietysti päästä kokeilemaan kotona. Sain kaupasta suloisia vasikan entrecote-pihvejä, jotka paistoin pinnalta nopeasti kuumalla pannulla. Valkokaalin olin laittanut tekeytymään jo edelliseä iltana misolla maustetun sesam-öljyn ja omenaviinietikan kanssa. Kokonaisuus toimi hienosti!




Neljään annokseen tarvitaan:

Valkokaali:
400 g valkokaalia mandoliinilla ohueksi siivutettuna 
2 rkl miso-tahnaa
2 rkl sesam-öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa

Vasikka:
500 g vasikan entrecotea
suolaa
mustapippuria
sesam-öljyä

kourallinen Cashew-pähkinöitä paahdettuna ja karkeaksi hienonnettuna
mikroyrttejä
salaattiorvokin kukkia




Sekoita kannellisessa kulhossa siivutettu valkokaali, miso-tahna, sesam-öljy, omenaviinietikka, sokeri ja
suola. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään kolme tuntia. Tarkista maku jotta saat mieleisesi tasapainon suolaisuuden, makeuden ja hapokkuuden kesken.

Mausta vasikan entrecote suolalla ja mustapippurilla, anna maustua huoneen lämmössä sen aikaa kun liha lämpenee. Paista sesam-öljyssä nopeasti kummaltakin puolelta  kuumalla pannulla niin että saat kauniin paistopinnan ja liha jää keskeltä roseeksi. Ripottele päälle sesam-öljyä ja laita folioon lepäämään viideksi minuutiksi. 

Kokoa annos: Purista valkokaaliseoksesta liika neste pois ja asetttele kourallinen kaalia muotin avulla kauniisti lautaselle. Lisää ohueksi siivutettu vasikanliha, hienonnetut Cashew-pähkinät ja mikroyrtit, koristele salaattiorvokin kukilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti