keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Hummeripasta

Hummeripasta


Hummeripasta on erinomainen valinta, kun haluaa tarjota jotain erityistä ja juhlavaa. Hummeri kuuluu myös perinteisiin uuden vuoden tarjottaviin. Hummerin kuorista valmistuu suloisen herkullinen kastike, jonka kumppaniksi tagliatelle sopii hienosti. Hummeripasta on helppo valmistaa, ja kastikkeen voi halutessaan tehdä valmiiksi vaikkapa edeltävänä päivänä.  



Hummeripasta


Hummeripastaan kahdelle ruokailijalle tarvitaan
1 keitetty hummeri
200 gr tagliatelle-pastaa
6 kirsikkatomaattia
2 rkl voita
mikroyrttejä koristeluun (käytin tällä kertaa salaattiorvokkia)

Kastike:
hummerin kuoret ja jalat
puoli litraa vettä
1 sipuli karkeasti hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi karkeasti hienonnettuna
12 kirsikkatomaattia
3 rkl tomaattipyrettä
2 rkl tomaattiketsuppia
1 rkl tummaa sokeria
2 rkl tuoretta mietoa chiliä hienonnettuna ilman siemeniä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 rkl voita





Irrota hummerista pyrstöliha kokonaisena. Poista selkäpuolelta musta suoli ja heitä se pois. Riko hummerin sakset ja irrota saksilihat kokonaisena. Laita pyrstö- ja saksilihat jääkaappiin siksi ajaksi kun valmistat kastikkeen. Muu osa hummerista käytetään kastikkeen valmistukseen.

Laita isoon kattilaan oliiviöljy ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää hummerinkuoret ja jalat, vesi, 12 kirsikkatomaattia, tomaattipyre, tomaattiketsuppi, sokeri ja chili. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua keskilämmöllä tunnin ajan niin että hummerinkuoret ovat nestepinnan alla.

Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä kasaan puolisen tuntia. Lisää voi ja tarkista maku.

Leikkaa hummerin pyrstöliha kauniiksi paloiksi. Halkaise 6 kirsikkatomaattia. Laita pannuun voi ja lämmitä hummerin lihat ja kirsikkatomaatit keskilämmöllä.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kaada kastike pastan päälle ja sekoita. Aseta lautaselle pasta, hummerin palat ja tomaatit. Koristele mikroyrteillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti