tiistai 4. tammikuuta 2022

Hummeriraviolit kotona tehtynä




Innostuin tekemään vierasillalliselle hummeriravioleja. Kotona tehdyn pastan hieno puoli on se, että raviolit voi täyttää omalla suosikkitäytteellä. Halusinkin kokeilla, miltä alusta asti kotona tehty hummeriravioli maistuu. Pastataikinan tekeminen alusta asti itse vie luonnollisesti vähän aikaa, mutta ei ole erityisen vaikeaa. Raviolit onnistuivat hienosti ja maistuivat herkulliselta - tulen tekemään tätä ehdottomasti uudelleen!


Kun ostat kokonaisen hummerin, kannattaa kuorista, jaloista ja päästä ehdottomasti keittää liemi. Pastalle tekemästäni kastikkeesta tuli aivan uskomattoman herkullinen - katso ohje kohdasta hummerikastike.



Tuorepastan valmistus

Kahden hengen reiluun annokseen tarvitaan
200 g durum-vehnäjauhoja
2 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
1 tl oliiviöljyä





Kaada jauhot keoksi työtasolle tai isoon kulhoon ja tee keskelle kolo. Riko kananmunat koloon, lisää ripaus suolaa. Sekoittele aluksi haarukalla kananmunat ja jauhot sekaisin taikinaksi ja lisää vähän oliiviöljyä. Alusta taikinaa kunnes siitä tulee kimmoisaa. Kääri taikina muovikelmuun ja jätä lepäämään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.





Jaa taikina kahteen tai kolmeen palaan ja käsittele ne samalla tavalla. Painele taikina puolen sentin paksuiseksi litteäksi levyksi. Säädä pastakone suurimmalle välille ja pyöräytä taikina sen läpi. Taittele taikina kaksinkerroin ja pyöräytä taas pastakoneen läpi. Toista tämä vielä pariin kertaan. Säädä pastakonen väli pienemmälle ja toista edellinen käsittely. Oman pastakoneeni asteikko on seitsenportainen, ja kokemuksesta olen havainnut että toiseksi pienin välikkö antaa mieleisen paksuuden lopulliselle pastalle. Tuloksena saat valmiin tuorepastalevyn, josta voit valmistaa vaikkapa tagliatellea, ravioleja tai lasagnea. Jotteivat tuorepastalevyt kuivu, ne kannattaa peittää pyyhkeellä ja valmistaa ravioleiksi ilman odottelua.

Hummerikastike

hummerin kuoret, pää ja jalat
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kuumaa vettä
1/2 purkkia tomaattimurskaa
1 shalottisipuli karkeasti hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä karkeasti hienonnettuna
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl tomaattiketsuppia
1 rkl siirappia
2 rkl tuoretta mietoa chiliä hienonnettuna ilman siemeniä
suolaa
mustapippuria
1 dl kermaa

Irrota hummerista pyrstöliha kokonaisena. Poista selkäpuolelta musta suoli ja heitä se pois. Riko hummerin sakset ja irrota saksilihat kokonaisena. Irrota myös jalkojen lihat. Laita pyrstö-, saksi- ja jalkalihat jääkaappiin siksi ajaksi kun valmistat kastikkeen. Muu osa hummerista käytetään kastikkeen valmistukseen.

Laita isoon kattilaan oliiviöljy ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää hummerinkuoret, pää ja jalat, vesi, tomaattimurska, tomaattipyre, tomaattiketsuppi, siirappi ja chili. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua keskilämmöllä tunnin ajan niin että hummerinkuoret ovat nestepinnan alla.

Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä kasaan kunnes sinulla on noin 2 dl kastiketta. Lisää kerma, anna lämmetä ja tarkista maku.

Raviolien täyte

hummerin pyrstö-, saksi- ja jalkalihat
2 rkl voita
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl paprikajauhetta
30 g ricottajuustoa hienonnettuna
2 rkl persiljaa hienonnettuna
2 rkl raastettua sitruunankuorta 
suolaa
mustapippuria

Hienonna hummerin lihat, sekoita kaikki ainekset ja tarkista maku.




Raviolien täyttäminen ja keittäminen

valmistamasi pastalevyt, täyte ja kastike
jauhoa työskentelyalustalle
1 kananmuna raviolien reunojen voiteluun
persiljaa hienonnettuna annosten koristeluun

Asettele ruokalusikallinen täytettä pastalevylle sopivin välein. Voitele kananmunalla pastan tulevat  leikkauskohdat. Aseta päälle toinen pastalevy, ja painele sormin levyt huolellisesti kiinni toisiinsa siten, että täyte jää kauniisti raviolin keskelle. Leikkaa neliönmuotoiset raviolit pastaleikkurilla irti levystä.

Keitä raviolit runsaassa suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuutin ajan. Nostele raviolit tarjoilulautasille, kaada päälle kuuma kastike ja koristele persiljalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti