tiistai 2. marraskuuta 2021

Tonnikalaa, avokadoa ja mätiä




Idea tähän annokseen tuli alun perin Espanjassa, jossa saimme nauttia erinomaista tonnikala-avokado-tartaria. Supertuore tonnikala maustetaan shalottisipulilla ja Dijon-sinapilla, jossa mukana kokonaisia sinapinsiemeniä. Tonnikalan kumppaniksi sopii hienosti kermainen avokado, johon lime tuo happoa ja luonnetta. Annos viimeistellään maustetulla creme fraishella, lohen mädillä, mikroyrteillä ja orvokinkukalla. Tarjosimme tätä vieraillemme, ja kaikki saivat koota ja stailata omat annoksensa! Katso kuvat postauksen lopusta.


Tonnikala-seos:
400 g tonnikalaa sushi-laatuisena
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl Dijon wholegrain -sinappia
50 g shalottisipulia hienonnettuna
mustapippuria
maldon-suolaa

Suolaliuos:
30 g merisuolaa
3 dl vettä

Avokado-seos:
2 avokadoa
1 limen kuoriraaste
1 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Maustettu creme fraishe:
6 rkl creme fraishea
sitruunamehua
suolaa
valkopippuria

Koristeluun:
4 rkl lohen mätiä
mikroyrttejä
orvokinkukkia




Valmista 10%:n suolaliuos sekoittamalla vesi ja merisuola. Lämmitä sekoittaen kunnes suola on liuennut ja jäähdytä jääkaapissa kylmäksi. Laita tonnikala kylmään suolaliuokseen 20 minuutiksi. Huuhtele kala kylmällä vedellä ja kuivaa. Poista tonnikalasta mahdolliset kalvot ja hienonna terävällä veitsellä tartariin sopivaksi. Sekoita joukkoon sipuli, oliiviöljy ja Dijon whole grain -sinappi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan.

Valmista avokado-seos: poista avokadoista kuori ja kivi ja kuutioi pieneksi. Lisää limen kuoriraaste ja mehu ja oliiviöljy, mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Mausta creme fraishe sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.

Kokoa annos muottia käyttäen: alimmaksi kerros avokado-seosta, jonka päälle kerros tonnikalaseosta. Poista muotti, lisää päälle nokare maustettua creme fraishea ja koristele mädillä, mikroyrteillä ja orvokinkukilla.

Tässä ruokavieraittemme stailaamia annoksia:














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti