torstai 25. elokuuta 2022

Täytetty viiriäinen


Päätin valmistaa illallisvieraille täytettyjä viiriäisiä. Hankin ne tällä kertaa pakasteena, joka sisälsi neljä pientä lintua valmiiksi käsiteltyinä niin, että ne oli helppo täyttää ja sitoa uunissa tai grillissä kypsennettäviksi. Hain ideoita viiriäisten täytteeseen ja päädyin täyttämään linnut ankanmaksan ja ilmakuivatun sianniskan seoksella. Sianniska, tai yhtä lailla vaikkapa savupekoni, tuo täytteeseen sopivasti rasvaa, jonka ansiosta lintu kypsyy ihanan meheväksi ja maukkaaksi. Ankanmaksa antoi annokseen hienon aromin ja koostumuksen, joka toimi hienosti sekä grillissä että lautasella. Kesäisen annoksen lisäkkeiksi valitsin purjoa, kevätsipulia ja tuoreita yrttejä. Olimme tyytyväisiä tulokseen!



Neljälle ruokailijalle tarvitaan
4 viiriäistä
suolaa 
mustapippuria
auringonkukkaöljyä

Viiriäisen täyte:
70 g ankanmaksaa moussena
70 g savupekonia tai ilmakuivattua porsaanniskaa
1 rkl pankojauhoja tai korppujaohoja

Lisäkkeeksi vaikkapa
purjon valkoista osaa uunissa kypsennettynä
kevätsipuli uunissa kypsennettynä
tuoreita yrttejä, esimerkiksi timjamia ja rakuunaa 

Huuhdo viiriäiset, kuivaa ne ja levitä astiaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet muut valmistelut.

Valmista täyte: hienonna savupekoni tai porsaanniska, ja yhdistä se ankanmaksaan ja jauhoihin, sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.

Valmistele lisäkkeet: leikkaa purjon valkoisesta osasta noin viiden sentin paloja, ja laita ne kevätsipulien kanssa öljyttyyn uunivuokaan ja kypsytä 175-asteisessa uunissa kypsiksi.


Täytä viiriäiset: levitä viiriäisen nahattomalle puolelle pari ruokalusikallista täytettä, kääri lintu tiiviiksi paketiksi ja kiepauta ympäri elintarvikelankaa.

Kypsennä linnut voidellussa uunivuoassa kääntäen linnut kertaalleen kypsennyksen aikana. Kypsensin omani uunin grillivastuksen alla ja kysyminen vei noin 8 minuuttia. Voit valmistaa linnut yhtä lailla 200-asteisessa uunissa. Voitele lintujen pinnat öljyllä uuniin laitettaessa ja käännettäessä. Kypsymisaika riippuu lintujen koosta.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti