torstai 16. kesäkuuta 2022

Broccolinia, yrttejä ja mustaleimaa




Sään viimein lämmettyä on ihana saada lautaselle kauniin kesäistä ruokaa.  Tämä annos on saanut inspiraationsa Wino-ravintolassa nauttimastamme herkullisesta  illallisesta. Friteeratut broccolinit saavat seurakseen tuoreita vihreitä yrttejä ja herkullisen täyteläisen juustokastikkeen mustaleima-emmentalista. Yhdistelmä todellakin toimii, ja tulen tekemään tätä pian uudelleen!


Kahden ruokailijan alkuruoka-annokseen tarvitaan:
10 broccolinia
auringonkukkaöljyä friteeraukseen
tuoreita yrttejä: viinisuolaheinää, rakuunaa ja thaibasilikaa
2 dl vehnäjauhoja leivittämiseen

Mustaleima-emmental-kastike
2 rkl voita
1 dl kermaa
1,5 dl raastettua mustaleima-emmentalia
mustapippuria myllystä
suolaa

Frittitaikina
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl maldon-suolaa 
0,5 pulloa olutta
1 munanvalkuainen vatkattuna

Valmista frittitaikina: Vatkaa munanvalkuainen. Sekoita jauhot ja suola, lisää olut ja valkuainen vatkaten taikina tasaiseksi. Jätä odottamaan astiassa, jossa sinun on helppo upottaa broccolini taikinaan. Laita matalalle lautaselle vehnäjauhot odottamaan leivitystä.

Valmista juustokastike: Laita pannulle voi, anna sulaa keskilämmöllä, lisää kerma, mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita. Lisää lopuksi mustaleima-emmentalraaste, sekoita ja pidä lämpimänä.

Valmistele broccolinit: pyöritä ne ensin jauhossa, karista liika jauho pois, tämän jälkeen upota frittitaikinaan ja lopuksi vielä pyöritä jauhossa.




Friteeraa broccolinit: Kuumenna auringonkukkaöljy 190 asteeseen. Jos sinulla ei ole mittaria, kokeile paahtoleipäpalalla lämpö: öljyn tulee kuplia ja leivän alkaa ruskistua. Upota broccolinit öljyyn reikäkauhalla ja anna kypsyä niin että saat niihin kauniin kullanruskean värin. Nosta leivinpaperin päälle levähtämään. Tein friteerauksen kahdessa erässä, jolloin broccolinit mahtuivat astiaan mukavasti eivätkä tarttuneet toisiinsa. 

Kokoa annos: Annostele lautaselle juustokastike, lisää päälle friteeratut broccolinit ja lopuksi yrtit.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti