Kehittelin uuden herkullisen tavan tarjoilla keväistä parsaa ja supertuoretta tonnikalaa. Miso-kastike sopii hienosti sekä pintapariloidulle tonnikalalle että parsalle. Se tuo makuun syvyyttä ja suloista suolaisuutta. Sesamin siemenet pintapariloidun tonnikalan pinnalla viimeistelevät keväisen kauniin annoksen.
200 g tuoretta tonnikalaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
oliiviöljyä
mustia sesam-siemeniä
10 parsaa
10 parsaa
valkoisia sesam-siemeniä
Suolaa tonnikala kevyesti, rouhi päälle mustapippuria ja hiero pintaan ohuesti oliiviöljyä. Laita lautaseselle mustia sesam-siemeniä ja laita tonnikala niiden päälle niin että kumpikin puoli kuorruttuu sesam-siemenillä.
Miso-kastike:
0,5 dl Miriniä
2 rkl valkoista miso-tahnaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1-2 tl wasabia
Lisäkkeeksi lautaselle valintasi mukaan:
mikroyrttejä, rucolaa, salaattiorvokkeja, hienonnettua kevätsipulia
pariloitu tai grillattu sitruunaviipale ja chilipaprikaa
Valmista miso-kastike sekoittamalla ainekset. Napsauta parsojen kuiva kanta pois ja laita syvälle öautaselle. Kaada päälle miso-kastike ja anna marinoitua sen aikaa kun teet muut valmistelut.
Suolaa tonnikala kevyesti, rouhi päälle mustapippuria ja hiero pintaan ohuesti oliiviöljyä. Laita lautaseselle mustia sesam-siemeniä ja laita tonnikala niiden päälle niin että kumpikin puoli kuorruttuu sesam-siemenillä.
Laita pannulle pieni määrä oliiviöljyä ja anna lämmetä. Ota parsat marinadista ja paista ne kuumalla pannulla niin että ne pariloituvat pinnalta kuvan mukaisesti. Kaada miso-kastike tarjoilukannuun, se toimii pöydässä lisättävänä kastikkeena tonnikalle ja parsalle.
Pariloi kala nopeasti kuumalla pannulla niin että pinnat saavat kauniin värin, noin puoli minuuttia per puoli riittää. Anna kalan vetäytyä hetki ja leikkaa sen jälkeen reilun sentin siivuiksi.
Asettele lautasille tonnikala, parsat sekä valitsemasi lisäkkeet. Tuo pöytään miso-kastike, joka sopii sekä tonnikalalle että parsalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti