sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Paahdettu kurpitsaYstäväni suhtautuu kurpitsaan varauksella. Tämä johtuu makumuistosta imelän äitelästä kurpitsasalaatista, jota saa ostaa purkissa säilöttynä. Koska en usko että hän on mielipiteineen ainoa, haluan jakaa tämän ihanan kurpitsaohjeen, joka muutti käsitykset kurpitsaruoasta! 

Ostin kaupasta myskikurpitsan (englanniksi butternut squash, jos haluat googlailla), joka on mukavan kokoinen yhden aterian valmistamiseen. Maustoin kurpitsan Ras el hanout -mausteella, joka tuo afrikkalaista mausteisuutta ja sopii kurpitsan makeuteen, sekä korianterin siemenillä, jotka raikastavat makua. On myös erittäin tärkeää maustaa kurpitsalohkot reilulla ripauksella suolaa.


Nämä tarvitaan 2 - 4 ruokailijan alkuruokaan:
myskikurpitsa ja sen siemenet
Ras el hanout -maustetta
korianterin siemeniä
chiliä
maldon-suolaa
oliiviöljyä
Kuori ja halkaise myskikurpitsa. Koverra lusikalla siemenet pois ja laita ne syrjään. Leikkaa kurpitsa kuvan mukaisiksi lohkoiksi. Laita kurpitsalohkot uunipellille leivinpaperin päälle, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta Ras el hanout -mausteella, korianterinsiemenillä sekä reilulla ripauksella suolaa. Laita kurpitsansiemenet samalle pellille ja mausta ripauksella chiliä ja suolaa.

Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja ota kurpitsansiemenet pois. Tiedät että ne ovat valmiit kun kuulet poksahtelevia ääniä! Jatka kurpitsan kypsentämistä vielä noin 10 - 15 minuuttia kunnes kurpitsa on haarukalla kokeiltaessa pehmeää. Asettele kurpitsanlohkot tarjoilulautaselle ja ripottele päälle paahdetut kurpitsansiemenet, jotka maistuvat ihanalta ja tuovat ruokaan rapsakkuutta.

Kurpitsansiemet ovat muuten loistava snack! Kun otin ne uunista, innostuimme syömään ne viinilasillisen kanssa. Onneksi kaapista löytyi paketti luomu-kurpitsansiemeniä, jotka paahdoin nopeasti pannulla ja maustoin suolalla ja clilillä. Yllä olevat ruskeat siemenet ovat kurpitsan sisältä saatuja, annoskuvien vihreät pakkauksessa ostettuja!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti