tiistai 20. lokakuuta 2015

Espanjalaiset tapas-muikut valkosipuli-ruisleivälläEspanjalaiseen tapas-valikoimaan kuuluvat paikalliset pikkukalat, jotka tarjoillaan yrteillä maustetussa öljyssä. Jos espanjalaiset asuisivat Suomessa, he varmaan valmistaisivat niitä muikuista. Päätin kokeilla tätä tapas-pöydässä saamaani ideaa käytännössä, ja se toimii! Muikut saavat paistuessaan makua valkosipulista, rosmariinista ja jalopenosta. Muikut maustuvat suloisiksi, kun ne saavat marinoitua mausteöljyssä yön yli. Tällä kertaa tarjosin ne lämpiminä tapaksina valkosipuli-ruisleipien kanssa - espanjalais-suomalainen alkupala herkullisimmillaan!


Espanjalaiset muikut


300 gr mukkuja
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
kuorallinen tuoretta rosmariinia
1/2 - 1 jalopeno viipaloituna
laadukasta suolaa, mielellään Maldon
oliiviöljyä
Laita pannulle runsaasti oliiviöljyä ja anna lämmetä. Lisää viipaloitu valkosipulinkynsi ja jalopeno, tuoretta rosmariinia ja suolaa. Paista muikut kuumassa öljyssä molemmilta puolilta. Siirrä kalat öljyineen syvään astiaan, anna jäähtyä ja peitä tuorekelmulla. Laita jääkaappiin ja nauti seuraavana päivänä. Jollet malta odottaa, voit nauttia muikut jo lämpimänä vaikkapa valkosipuli-ruisleipien kanssa.
Valkosipuli-ruisleivät


ruisleipää siivuina
valkosipulin kynsi puserrettuna
suolaa
voita
oliiviöljyä
Laita lämpimälle pannulle oliiviöljyä ja nokare voita. Lisää murskattu valkosipulinkynsi ja suolaa. Laita ruisleipäviipaleet kuumalle pannulle kuoripuoli ylöspäin ja anna lämmetä keskilämmöllä pari minuuttia kunnes valkosipuli ja leipä on saanut väriä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti