sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Vuohenjuustotäytteinen portobello-sieni italialaisittain



Oma suhteeni vuohenjuustoon on kaksijakoinen. Välillä olemme ystäviä, toisinaan emme. Viime viikonloppuna päädyimme illalliselle Lontoon Sohossa pieneen italialaiseen ravintolaan. Valitsin alkuruoaksi vuodenjuustolla täytetyn portobello-sienen. Iso portobello-sieni on kuin pihvi, jonka päälle laitetaan mausteet ja täyte, ja koko komeus laitetaan uuniin paistumaan. Tämä yksinkertainen ja helppotekoinen herkku hurmasi minut herkullisuudellaan, ja päätin tuoda sen tuliaisena kotikeittiööni.





Uunissa portobellolle ja vuohenjuustolle tapahtuu jotain ihmeellistä: juusto muuttuu lempeäksi ja sieni saa aromikkaan täyteläisen maun. Tuoreet yrtit, hunaja, balsamiviinietikka ja oliiviöljy viimeistelevät tämän helppotekoisen herkun!

Yhdelle ruokalijalle tarvitaan
1 suuri Portobello-sieni
1,5 sentin siivu vuohenjuustoa, kermainen Chevre Melusine sopii tähän hienosti
tuoretta timjamia hienonnettuna
tuoretta rosmariinia hienonnettua
ripaus suolaa
oliiviöljyä
hunajaa
1 tl balsamiviinietikkaa




Leikkaa vuohenjuustotangosta 1,5 sentin paksuinen siivu jokaiselle ruokalijalle. Leikkaa paloista pois kittikuori. Aseta portobello-sieni leikkuulaudalle lakki alaspäin. Mausta ripauksella suolaa ja hienonnetulla timjamilla ja rosmariinilla. Aseta vuohenjuustosiivu sienen päälle. Ripottele juuston päälle rosmariinia ja hunajaa sekä loraus oliiviöljyä. Aseta sienet matalaan voideltuun uunivuokaan tai pellille.

Paista 200-asteisessa 15 - 20 minuuttia kunnes vuohenjuusto on saanut väriä ja sieni kypsynyt. Viimeistele annos lisäämällä balsamiviinietikkaa ja tuoretta timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti