maanantai 26. lokakuuta 2015

Täytetyt munakoison puolikkaat



Ilahdutin tänään itseäni valmistamalla täytettyjä munakoison puolikkaita. Tämä aromaattinen kasvisruoka sopii syksyyn: se on täyteläinen ja lämmittävä. Tuoreiden yrttien, pippurin ja chilin määrää säätämällä ruokaan voi lisätä halutun määrän mausteista lämpöä. Uunissa kypsytetyn ruoan viimeistelee gruyere-juusto, jonka täyteläinen maku sopii hienosti kasvisten kumppaniksi. 


Näistä aineksista saat pääruoan kahdelle tai alkuruoan neljälle:
1 munakoiso
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
suolaa
mustapippuria
chiliä
1 tölkki tomaattimurskaa
8 kivetöntä mustaa oliivia viipaleina
tuoretta tai kuivattua oreganoa
tuoretta tai kuivattua rosmariinia
1,5 dl gruyere-juustoa raastettuna
oliiviöljyä




Halkaise munakoiso pitkittäin. Koverra lusikalla sisustaa pois niin että kuoren sisälle jää sentin paksuudelta munakoisoa jäjelle. Hienonna irrotettu sisus ja mausta se ripuksella suolaa. Kuori ja hienonna sipuli. Laita paistinpannulle loraus oliiviöljyä. Lisää munakoisomurska, sipuli, valkosipuli, mustapippuri ja chili. Anna paistua muutama minuutti ja lisää tomaattimurska, oliivit ja lopuksi oregano ja rosmariini. Hauduta keskilämmöllä noin 15 minuuttia niin että seos sakenee.

Laita munakoison puolikkaat uunivuokaan ja täytä ne seoksella. Ripottele päälle gryuere-juustoraaste ja hieman oliiviöljyä. Paista 185-asteisessa uunissa tunnin ajan ja koristele annos tuoreilla yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti