maanantai 18. huhtikuuta 2016

Parsaa ja pancettaa


Tuore parsa on yksi kevään herkuista, joista kannattaa nauttia kun sen aika on! Tuore parsa ei välttämättä vaadi seurakseen voisia kastikkeita. Tässä alkuruoassa parsa saa seurakseen pancettaa (tai pekonia), sitruunamehua, oliiviöljyä ja basilikaa - yksinkertaista ja herkullista!




Kahteen annokseen tarvitaan
nippu valkoista parsaa
1/2 sitruunan mehu
thaibasilikaa tai tavallista basilikaa
3 siivua pancettaa (tai pekonia)
oliiviöljyä

Paista kuumalla pannulla pancetta kummaltakin puolelta rapeaksi ja aseta talouspaperin päälle valumaan. Napsauta parsan tyvestä kuiva osa pois ja kuori parsa. Keitä parsoja 3 - 4 minuuttia vähässä vedessä, johon olet lisännyt 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria. Purista valutetun parsan päälle sitruunamehua. Hienonna pancetta murusiksi. Aseta parsat tarjoilulautaselle, pirskottele päälle hieman oliiviöljyä, lisää pancettamurut ja koristele thaibasilikalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti