lauantai 16. huhtikuuta 2016

Shakshuka



Kevätaamun piristykseksi nautimme kukkaloistosta ja shakshukasta. Shakshuka on perinteinen lähi-idän ruoka, jossa yhdistyvät tomaatti, paprika, aromikkaat mausteet ja paistoksen päällä kypsytetyt munat. Tämä suloinen aamiainen herättelee makuaistit ja piristää ihanilla väreillään.


Näitä tarvitaan:
1 sipuli hinonnettuna
1,5 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 keltainen paprika paloiteltuna
15 kirsikkatomaattia paloiteltuna
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
1/3 sitruunan mehu
1 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta, Pimenton käy hienosti
ripaus chiliä hienonnettuna
suolaa
mutapippuria
4 luomukananmunaa
tuoretta korianteria ja basilikaa koristeluun





Laita oliiviöljy pannulle ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kun ne ovat kuullottuneet 5 minuttia, lisää tomaatti, paprika, tomaattipyre, sitruunamehu, juustokumina, paprika, chili, mustapippuri ja suola. Anna kypsyä 20 minuuttia. Lisää paistoksen päälle 4 kananmunaa ja anna kypsyä niin, että valkuainen hyytyy mutta keltuainen jää löysäksi. Koristele tuoreella korianterilla ja basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti