lauantai 30. huhtikuuta 2016

Katkarapu-kesäkurpitsaspagetti roomalaiseen tapaan



Rooman matkallamme herkuttelin pastalla, johon oli suikaloitu kesäkurpitsaa ja mustekalaa ohuina suikaleina. Kun Rooman markkinatorilla satuin näkemään raastimen jolla tuo suikalointi sujuu helposti, halusin heti sellaisen kotikeittiööni. Koska en uskaltanut yrittää tuon partakoneenterävän laitteen kanssa käsimatkataroineni koneeseen, lähetin sen postilla hotellista kotiin. Kyseenalaisen maineen omaava Italian postilaitos näytti parhaat puolensa ja kahden viikon kuluttua postiluukusta tupsahti tuo odotettu suikalointi- ja raastamisväline.




Roomalainen mustekala-kesäkurpitsaspagetti. Kesäkurpitsan suikalointi onnistuu helposti matkalta hankkimallani italialaisella raastimella.




Koska Suomesta ei tuoretta mustekalaa ole helppo saada, kehittelin katkarapu-kesäkurpitsapastan Roomalaiseen tapaan. Vegeversion saa jättämällä katkaravut pois - kokeiltu on ja toimii! Helppo ja herkullinen pasta valmistuu näistä aineksista:

spagettia
suolaa
6 kuorellista keitettyä katkarapua per ruokailija
pieni kesäkurpitsa
1 rkl voita
oliiviöljyä
parmesan-juustoa raastettuna
loraus valkoviiniä tai 1/2 rkl sitruunamehua




Raasta kesäkurpitsaa pinnalta ohuiksi suikaleiksi. Kuori katkaravut ja poista niistä suoli. Keitä spagetti runsaalla suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi. Valuta spagetti ja sekoita kattilassa joukkoon kesäkurpitsasuikaleet, voi, sitruunamehu ja raastettu parmesan. Sekoita. Annostele lautasille ja lisää päälle katkaravut ja loraus oliiviöljyä.



Hauskaa vappua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti