lauantai 18. maaliskuuta 2017

Seafood tapas ystäville



Kun kutsun ystäviä illalliselle, suunnittelen tarjoilut niin että voin valmistaa ruoat etukäteen ja saan rauhassa seurustella vieraiden kanssa. Valmistin seafood tapas-pöydän herkut hyvissä ajoin ja toin ne kauniisti katettuun pöytään ennen vieraiden tuloa. Kaikki merelliset tapakset on valittu niin, että ne ovat parhaimmillaan huoneenlämpöisinä eikä kuumina, joten ne voivat odottaa pöydässä ruokailun aloittamista. Kaikki valmiina ihanaa iltaa ja makuseikkailua varten!



Karamellisoituja kampasimpukoita mansikkasalsalla

Karamellisoituja kampasimpukoita mansikkasalsalla


Karamellisoidut kampasimpukat rakastavat tuoreista mansikoista valmistettua salsaa! Sopiva kombo makeutta ja happamuutta saa kampasimpukoiden maun puhkeamaan kukkaan. Katso tämän herkullisen makupalan ohje täältä.

Savustettua lohta shiso-lehdellä aasialaisittain

Savustettua lohta shiso-lehdellä aasialaisittain


Shiso on aasialaisessa keittiössä käytetty kasvi, jonka maussa on minttua, basilikaa, sitrusta ja yrttisyyttä. Shiso-lehden päälle voi helposti koota vaikkapa maustetusta kalasta tai äyriäisistä maukkaan alkupalan. Tapas nautitaan sormin viemällä shiso-lehti tortillan tapaan täytteineen suuhun - helppoa ja ihanan herkullista!

Seafood tapas-pöydässä oli tarjoilla shisolehdillä savustettua lohta sekä savustettuja katkarapuja. Shiso-lehtiä on myynnissä ainakin Stockan herkusta. Lehdet tulee ennen käyttöä huuhdella ja kuivata talouspaperilla.

Savustetun lohen kumppaniksi tulee majoneesia, jonka maustoin dijon-sinapilla, raastetulla inkiväärillä, lime-mehulla, pippurilla ja suolalla. Aseta shiso-lehden päälle teelusikallinen maustettua majoneesia ja sen päälle savulohipala.  Viimeistele annos thai-basilikan lehdillä ja kevätsipulin siivuilla.

Savustettuja katkarapuja shiso-lehdellä

Savustettuja katkarapuja shiso-lehdellä


Savustetut katkaravut puolestaan saivat seuraksi majoneesin, joka oli maustettu lime-mehulla, valkosipulimurskalla, hienonnetulla korianterilla, pippurilla ja suolalla. Aseta shiso-lehdelle reilu teelusikallinen maustettua majoneesia, sen päälle neljä kuorittu savustettua katkarapua ja viimeistele annos rukolan versoilla.


Savustettua lohta shiso-lehdellä aasialaisittain

Savustettua lohta shiso-lehdellä aasialaisittain


Seafood tapas






Chilimuikkuja ja currymuikkuja valkosipulileivillä

Valkosipulileipää, chilimuikkuja ja currymuikkuja


Suomalaisista muikuista ja ruisleivästä valmistuu loistava makuelämys, joka on kerännyt vierailta paljon kehuja! Valkosipulilla maustettu pahdettu ruisleipä saa seurakseen maustettuja muikkuja. Ihastuin chili-muikkuihin ensi kerran maistettuani niitä Mikkelin kauppahallissa. Seafood tapas -pöytään valmistin muikkuja sekä chili- että curry-mausteisina.


Currymuikkuja ja chilimuikkuja valkosipuliruisleivillä

Currymuikkuja ja chilimuikkuja


Chilimuikut


perattuja pieniä muikkuja
chiliä hienonnettuna
cayenne-pippuria
oliiviöljyä
maldon-suolaa

Laita runsaasti öljyä pannuun. Öljyä tulee olla niin paljon, että paistettaessa muikut kypsyvät öljyssä. Käytä oliiviöljyä, ei missään tapauksessa rypsiöljyä. Lisää chili, cayenne-pippuri ja suola. Anna lämmetä hetki, lisää muikut ja anna niiden kypsyä öljyssä keskilämmöllä noin 4 -5 minuuttia. Siirrä muikut astiaan kastikkeineen, anna jäähtyä, peitä astia tuorekelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Nauti muikut seuraavana päivänä tapaksena paahdetun ruisleivän kanssa.


Currymuikut

Korvaa edellisessä ohjeessa cayenne-pippuri curry-mausteella.


Valkosipuliruisleivät

Valkosipuliruisleivät


Valkosipuliruisleipäset


8 siivua juureen tehty ruisleipää, mielellään luomu, ohuista siivuista pulitettuina paloina
4 valkosipulin kynttä murskattuina
1 tl maldon-suolaa
1/2 dl oliiviöljyä

Laita paistinpannu keskilämmölle. Lisää lämpimälle pannulle oliiviöljy, valkosipulimurska ja suola. Kun valkosipuli alkaa hieman saamaan väriä, lisää leipäviipaleet ja paista molemmilta puolilta rapeiksi ja siirrä talouspaperin päälle. Tarjoa chili- ja currymuikkujen kanssa.


Chilimuikkuja ja valkosipuliruisleipää

Chilimuikkuja ja valkosipuliruisleipää



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti