sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Persiljajuurta ja jättirapuaPersiljajuuri on herkullinen ja terveellinen juures, joka sopii moneen muuhunkin kuin keittojuurekseksi. Persiljajuuren maku on intensiivinen, hienostuneen aromaattinen ja persiljainen. Persiljajuurta voi käyttää juurespaistoksiin, salaatteihin ja tai vaikkapa seafoodin kumppaniksi. Yhdistin sen tällä kertaa jättirapuihin, joihin se sopi maultaan hienosti tuoden annokseen sopivasti aromaattista raikkautta ja syvyyttä.


Kahteen alkuruoka-annokseen tarvitaan
8 jättiravun pyrstöä
2 persiljajuurta
oliiviöljyä
voita
suolaa
4 valkosipulin kynttä murskattuna
1/2 sitruunan mehu
4 persiljan oksaa hienonnettuna
chiliä hienonnettuna
versoja koristeluun
Kuori persiljajuuri ja leikkaa se kahdeksaksi reilun 1,5 sentin viipaleiksi, jotka ovat jättiravun kokoisia. Laita lämpimälle pannulle oliiviöljyä ja voita, ripaus suolaa, hienonnetut persiljanoksat, yksi hienonnettu valkosipulin kynsi, sitruunamehu ja hieman vettä. Kypsytä persiljajuuriviipaleita kannen alla keskilämmössä noin 6 minuuttia kunnes ne ovat kypsyneet. Siirrä syrjään odottamaan.

Laita pannuun oliiviöljyä, 3 valkosipulin kynttä, ripaus suolaa, chiliä ja sitruunamehua. Kypsytä rapuja nopeasti molemmilta puolilta kunnes ne saavat hieman väriä.

Laita annoslautasille hienonnettu persilja, persiljajuuret ja niiden päälle ravut. Koristele annos versoilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti