keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Pintapariloitua tonnikalaa ja Ponzu-yuzu -kastiketta



Olen innostunut Ponzu-Yuzu -maustekastikkeesta. Tämä japanilaisen keittiön kastike on valmistettu riisiviinistä, viinietikasta, kuivatusta tonnikalasta, merilevästä ja yuzu-hedelmästä, joka on aasialainen sitrushedelmä. Merellisistä aineksista huolimatta Ponzu-Yuzu -kastike on monikäyttöinen, ja se sopii kalan, lihan ja kasvisten kanssa. Kastike tuo ruokaan säväyksen makeutta ja täyteläisyyttä, ja umami korostaa ruoan omaa makua. 

Valmistamani pintapariloitu tonnikala ja vuonankaali-pinaattisalaatti saivat molemmat mausteekseen Ponzu-Yuzu -kastiketta. Lisänä tarjottu pariloitu sitruunaviipale tuo annokseen hedelmäisyyttä ja purjosuikaleet rapeutta.





Pintapariloitu tonnikala

tuoretta tonnikalaa
maldon-suolaa
oliiviöljyä
ponzu-yuzu-kastiketta

Suolaa tonnikala kevyesti ja hiero pintaan ohuesti oliiviöljyä. Pariloi kala parilalla tai pannulla niin että pinta saa kauniin värin. Nosta kala syrjään ja mausta se kauttaaltaan ponzu-yuzu -kastikkeella. Anna maustua hetki.

Lisäkesalaatti
vuonankaalia
baby-pinaattia
maldon-suolaa
ponzu-yuzu-kastiketta

Sekoita vuonankaali ja pikkupinaatit, mausta ripauksella suolaa ja ponzu-yuzu -kastikkeella.

Pariloitu sitruuna
Leikkaa sitruuna siivuiksi ja pariloi kummaltakin puolelta

Rapeaa purjoa
pala purjon vihreää osaa
oliiviöljyä

Leikkaa purjon vihreä osa pitkiksi suikaleiksi. Laita pannulle oliiviöljyä ja kypsennä purjosuikaleita kunnes ne ovat ovat rapeita ja kauniin ruskistuneita. Anna niiden kuivahtaa talouspaperilla.





2 kommenttia:

  1. Ponzy Yuzu kastike hankittu, hyvä löytö moneen juttuun :)

    VastaaPoista