Pidän avokadoleivästä aamiaisella, sillä sen lempeä maku herättelee makuaistin mukavasti. Lisään avokadotahnaan tomaattia, kevätsipulia ja smetanaa tuomaan hapokkuutta ja luonnetta. Pari päivää vanha leipä herää henkiin, kun sen paahtaa parilalla rapeaksi ja päällystää avokadotahnalla. Muhennan avokadon mieluiten käsin vaikka haarukalla, jolloin rakenne jää sopivan karkeaksi. Helppoa ja herkullista!
Neljään avokadoleipään tarvitaan
1 kypsä avokado
3 kirsikkatomaattia hienonnettuna
1 rkl kevätsipulia hienonnettuna
2 tl smetanaa
1 tl sitruunamehua
suolaa
4 palaa leipää rapeaksi paahdettuna tai pariloituna
Muhenna kypsä avokado. Itse teen sen mielellään käsin vaikkapa haarukalla, jolloin tulos on sopivan pehmeä olematta vauvanruokaa. Hienonna kirsikkatomaatit ja kevätsipuli ja sekoita kaikki ainekset kulhossa. Paahda leipä rapeaksi ja levitä avokadoseos sen päälle. Itse paahdan leivän parilalla, jolloin siihen tulee ihanan rapsakka ja kaunis pinta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti