tiistai 21. marraskuuta 2017

Bliniaika!



Nyt on taas blinien aika! Kalatiskeiltä saa tuoretta mätiä, tuota blinien klassista kumppania. Lisäkkeeksi sopii mainiosti myös lohi, jota olen innostunut valmistamaan tillivodkalla graavattuna. Yhdistämällä mäti ja lohi saa herkullisen ja näyttävän annoksen syksyiselle aterialle.


Neljään bliniannokseen tarvitaan
2,5 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen
suolaa
voita paistamiseen

Lisäkkeet:
200 gr mätiä tai graavattua lohta, tai molempia
2 dl smetanaa
sitruuna
1 punasipuli hienonnettuna
tilliä
mustapippuria pöytämausteena





Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä ja kohota taikina lämpimässä paikassa tunnin ajan. 

Valmistele sillä aikaa lisäkkeet. Sekoita smetanan joukkoon puolen sitruunan raastettu kuori. Hienonna punasipuli. Laita smetana, punasipuli ja mäti (tai ohueksi viipaloitu lohi) omiin astioihinsa odottamaan tarjoilua. Koristeluun sopii mainiosti tilli.

Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää taikinaan kananmunan keltuainen ja sekoita. Anna taikinan kohota puoli tuntia. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan. Laita blinipannulle tai lettupannulle voita ja paista siinä blinejä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kullanruskeita ja kuohkeita. Tarjoile lisäkkeiden kanssa. Annoksen päälle voi halutessaan rouhaista mustapippuria myllystä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti