Matjessilli on tynnyrikypsytetty silli, jonka maku on mausteinen ja hieman makea. Matjessilli kruunataan paahdetulla valkosipulilla maustetulla majoneesilla ja koristellaan väriä ja kirpakkuutta tuovalla punasipulilla ja ruohosipulilla.
Joulun ja vuodenvaihteen kalapöytään kannattaa valmistaa pariakin eri silliä, joista toiseksi sopii hienosti ihastuttava wasabimajoneesilla stailattu silli.
Valkosipulimajoneesilla maustettuun silliin tarvitaan:
1 nahaton ja ruodoton matjessillifile
Kastikeainekset:
1/2 dl majoneesia
3 valkosipulinkynttä
Koristeluun:
punasipulia ohuina renkaina
ruohosipuli hienonnettuna (minulla ei ollut sitä, joten käytin purjon vihreää vartta, joka myös toimi hyvin)
Kääri kuorimattomat valkosipulinkynnet folioon ja kypsytä 175-asteisessa uunissa puoli tuntia. Anna paahtuneiden kynsien jäähtyä ja murskaa valkosipulipuristimella.
Viipaloi sillifileet kahden sentin paloiksi. Sekoita majoneesi ja valkosipulimurska. Tarkista että maku vastaa mieltymyksiäsi. Peitä file tasaisesti kastikkeella ja koristele punasipulirenkailla ja silputulla ruohosipulilla (tai purjolla). Anna maustua pari tuntia.
Kannattaa kokeilla myös wasabimajoneesilla maustettua silliä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti