maanantai 20. toukokuuta 2019

Kesäkurpitsapaistos



Nyt on aika nauttia kesäkurpitsasta! Ihastuin tähän yksinkertaiseen kesäkurpitsapaistokseen Roomalaisessa ravintolassa, jonka keittiössä hääräsi perheen osaava isoäiti. Värikkäistä kesäkurpitsoista syntyy bechamel-kastikkeen kanssa suloinen herkku, joka on lohturuokaa parhaimmillaan!


Kahteen pääruoka-annokseen tarvitaan
600 g kesäkurpitsaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
nippu persiljaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä

Béchamel-kastike:
3 rkl voita kuutioina
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1/2 dl parmesan-raastetta
suolaa
valkopippuria

Valmista ensin béchamel-kastike: Laita kattilaan voi, anna sulaa, lisää jauhot ja sekoita. Lisää lämmitetty maito sekoittaen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna kastikkeen hautua ja paksuuntua kattilassa 8-10 minuuttia ja sekoita usein, jottei kastike pala pohjaan. Lisää lopuksi parmesan-raaste ja sekoita.





Huuhtele kesäkurpitsat ja viipaloi ne ohuiksi kiekoiksi. Kuumenna oliiviöljy ja voi pannulla, lisää kesäkurpitsa, persilja ja valkosipuli. Anna kesäkurpitsan kypsyä omassa nesteessään sekoittaen ilman että ne ruskistuvat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Öljyä uunivuoka, lado kesäkurpitsaviipaleet vuokaan ja lisää päälle béchamel-kastike. Paista 200-asteisessa uunissa niin että paistos gratinoituu kauniin kullankeltaiseksi.





2 kommenttia: