lauantai 25. toukokuuta 2019

Vihanneksiin grillifiilistä uunissa



Kun ei ole mahdollisuutta grillata ulkona, pääsee grillatun ruoan makuun helposti myös uunia käyttäen. Fenkoli, munakoiso ja retiisit kypsyvät uunissa herkullisen kullanruskeiksi. Aromaattinen fenkoli pitää raffista käsittelystä: paahtuessaan reunoilta tummaksi sen maku aateloituu. Fenkolin makuparina toimii hienosti appelsiini. Munakoiso saa kumppanikseen mozarellaa ja chiliä tuomaan makua ja syvyyttä. Herkullinen annos valmistui kätevästi uunissa!


Kahteen annokseen tarvitaan
fenkoli
munakoiso
kourallinen retiisejä
appelsiini
maldon-suolaa
oliiviöljyä
chiliä hienonnettuna
1/2 mozarella
rukolaa




Leikkaa fenkoli poikkisuuntaan vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi. Säästä vihreät osa annoksen koristeluun. Halkaise retiisit. Viipaloi munakoiso pitittäin sentin paksuisiksi siivuiksi. Asettele kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle, pirskottele päälle oliiviöljyä. Lisää fenkolisiivujen päälle suokaloitua appelsiininkuorta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää munakoison päälle mozzarella-siivuja ja hieman chiliä, nosta uunin lämpötila 250 asteeseen ja paista vielä noin 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat kauniin kullanruskeita. Fenkoli saa reinoilta paahtua tummaksi.

Kasvisten kypsyessä leikkaa appelsiini lohkoiksi siten, että kalvot jäävät kiinni keskustaan. Ohje löytyy esimerkiksi täältä. Kokoa annos: lisää uunikasvisten oheen appelsiinisiivut, pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja koristele fenkolin vihreällä osalla ja rukolalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti