torstai 30. toukokuuta 2019

Lohta marokkolaiseen tapaan


Koska pidän lohesta, tulee sitä ostettua usein. On kiva kehitellä uusia tapoja valmistaa tuota herkullista kalaa. Nyt yhdistin lohen rakastamiini pohjoisafrikkalaisiin mausteisiin. Sekä Ras el hanout että Harissa ovat aromikkaita mausteseoksia, joissa on mm. korianterin ja kuminan siemeniä, inkivääriä, kanelia, kardemummaa, paprikaa ja erilaisia chilejä. Kun tämä makusinfonia yhdistyy uunissa tuoreeseen loheen, syntyy mausteista lämpöä hehkuva ihana lohiannos.  



Kahdelle ruokailijalle tarvitaan
250 g ruodotonta lohifilettä
1/2 dl harissa -mausteseosta
1 rkl kurkumaa
1 rkl ras el hanout -maustetta
maldon-suolaa
tuoretta korianteria hienonnettuna koristeeksi

Lisäkkeet:
muutama peruna
fenkoli
kourallinen kukkakaalia
1 rkl korianterinsiemeniä
oliiviöljyä

Kastike:
1 dl creme fraishea
1/2 limen mehu
1 rkl harissa -mausteseosta
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna





Lohko perunat ja kukkakaali paloiksi, viipaloi fenkoli sentin paksuisiksi siivuiksi. Laita kasvikset leivinpaperin päälle uunivuokaan. Ripottele päälle korianterin siemeniä ja pirskota päälle oliiviöljyä. Laita kasvikset paistumaan 200-asteiseen uuniin ja valmistele sillä välin lohi.




Sekoita pienessä astiassa harissa, kurkuma, ras el hanout ja suola. Levitä näin saatu mausteseos lohen päälle. Kun kasvikset ovat kypsyneet uunissa 20 minuuttia, lisää lohi uunipellille ja paista kaikkia vielä noin 12 minuuttia.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset pienessä astiassa. Kokoa annos lautasille ja koristele lohi hienonnetulla korianterilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti