tiistai 10. syyskuuta 2019

Maissileipä



Olen innostunut tekemään maissileipää. Lämmin pinnalta rapsakka leipä on ihana iltapala tai lisä vaikkapa brunssille. Maissileivälle luonnetta antavat chili ja hunaja, jotka toimivat hienosti makuparina. Muutaman kokeilun jälkeen olen nyt tyytyväinen maissileivän rakenteeseen, johon pieni määrä vehnäjauhoja antaa sopivan sitkon.


Taikina
4 dl maissijauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
4 dl maustamatonta jogurttia, esimerkiksi kreikkalaista jogurttia
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa

2 rkl voita vuoan voiteluun

Leivän pinnalle
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 punainen mieto chili ohuina siivuina siemenet poistettuna
8 mustaa oliivia ohuina siivuina
sormisuolaa





Sekoita maissijauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jogurtti, oliiviöljy ja hunaja, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Valitse uunivuoka, jossa taikina levitettynä on parin sentin korkuinen. Oma pyöreä vuokani on halkaisijaltaan 28 cm ja taikina sopi siihen hienosti. Voitele vuoka voilla. Levitä taikina tasaiseksi vuokaan ja valuta päälle oliiviöljy ja hunaja. Lisää chili- ja oliivisiivut sekä ripaus sormisuolaa.

Paista maissileipä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kypsän leivän pinta tuntuu kiinteältä ja se alkaa irrota vuoan reunoista. Tarjoa maissileipä lämpimänä vihersalaatin kanssa tai osana brunssia.



2 kommenttia:

  1. Olipas kiva ohje kun tällanen ei jauhopeukalo onnistui :) Chili + hunaja workkii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, täällä toinen ei jauhopeukalo kiittää!

      Poista