keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Grillatut argentiinalaiset punaiset jättiravut



Kun haluamme herkutella ravuilla, on yksi suosikki yli muiden: Argentiinalainen punainen jättirapu, joka kasvaa Atlantin valtameressä. Toisin kuin monet muut ravut, se ei ole kasvatettu, vaan tulee kirkkaasta kylmästä merestä Argentiinan edustalta. Argentiinalainen punainen rapu, lempinimeltään Royal Red, onkin makeampi ja maultaan hienostuneempi kuin muut jättiravut. Rapu sopii hienosti grillattavaksi, koska se kypsyy kuorensa suojassa herkullisen meheväksi ja maukkaaksi hetkessä. Tätä haluttua herkkua löytää pääkaupunkiseudulta Mankkaan K-Supermarketista, jonne sitä saapuu tavallisesti torstaina.





Tarjoan argentiinalaiset punaiset jättiravut grillattuna lime-valkosipulivoin ja savupaprika-majoneesin kanssa, minkä lisäksi pöytään tarvitaankin vain patonkia. Koska argentiinalaiset ravut ovat maultaan erinomaisia, niitä ei kannata maustaa ennen grillausta.

Kahdelle ruokalijan herkutteluannokseen tarvitaan
12 rapua
oliiviöljyä
patonkia

Lime-valkosipulivoi:
5 rkl voita, joka on saanut pehmentyä huoneenlämmössä
1/2 limen mehu
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
valkopippuria
suolaa

Savupaprikamajoneesi:
4 rkl majoneesi
2 rkl creme fraichea
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl Pimentón-savupaprikajauhetta
valkopippuria
suolaa




Ota ravut huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen grillausta ja ripottelu päälle hieman oliiviöljyä. Sillä välin kun grilli lämpenee, valmista lisäkkeet: Sekoita astiassa limen mehu ja valkosipulimurska pehmenneeseen voihin, mausta rouhitulla valkopippurilla ja ripauksella suolaa. Yhdistä toisessa astiassa majoneesi, creme fraiche, valkosipulimurska ja Pimentón-savupaprikajauhe, viimeistele valkopippurilla ja suolalla. Leikkaa patonki tarjoiluastiaan.

Laita ravut kokonaisina kuumalle grillille ja grillaa kummaltakin puolelta kolmisen minuuttia. Rapujen kuoret saavat grillauksessa tummua, sillä kuori suojaa pyrstölihan ja pitää sen mehevänä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti