lauantai 7. syyskuuta 2019

Grillattua mustekalaa ja Pimentón-perunasalaatti



Tämän päivän grilliherkuksi valitsin mustekalan. Matkoilla mustekalaa tulee nautittua, mutta Suomessa sen saaminen ei ole kovin helppoa. Ilokseni olen löytänyt pakastetun mustekalan. Vaikka seafoodissa pyrin käyttämään ensisijaisesti tuoreita tuotteita, mustekalan osalla pakastaminen ei heikennä laatua vaan pikemminkin päinvastoin, koska pakastaminen mureuttaa mustekalan rakennetta. 


Pakastettu mustekala on valmiiksi kypsennetty ja sopii siten hienosti grillattavaksi. Myös kilohinta on suunnilleen sama kuin raa'an mustekalan. Mustekala valmistuu hienosti grillissä ja pitää raffista käsittelystä, jossa mustekalan pinta saa reilusti tummua. 


Mustekala rakastaa perunaa. Espanjan matkalla ihastuin siellä nauttimaani ateriaan, jossa mustekalan kanssa tarjottiin espanjalaisella Pimentón-savupaprikalla maustettuja perunoita. Perunoiden savuaromi toimii täydellisen makuparina grillatulle mustekalalle. Vahva suositus!





Neljän hengen annokseen tarvitaan
500 g kypsennettyä mustekalaa suurehkoina paloina
oliiviöljyä
mustapippuria
oreganoa
persiljaa hienonnettuna

Pimentón-perunasalaatti
10 perunaa
punasipuli ohueksi viipaloituna renkaina
2 rkl valkoista balsamico-etikkaa
suolaa
valkopippuria
2 rkl Pimenton-savupaprikaa
  
Lisäkkeenä
rukolaa
kevätsipulia hienonnettuna
oliiviöljyä
purjoa grillattuna

Ota mustekala huoneenlämpöön ja laita se marinoitumaan oliiviöljyssä, mausta mustapippurilla. 
Leikkaa grillatavaksi 4 palaa purjon vihreää osuutta. Hienonna persilja odottaman annoksen kokoamista.

Keitä perunat ja viipaloi ne astiaan, lisää punasipuli ja valkoinen balsamico-etikka, mausta suolalla ja valkopippurilla. Tee lisäkesalaatti rukolasta ja kevätsipulista, kostuta oliiviöljyllä.

Grillaa mustekalat kuumassa grillissä viitisen minuuttia per puoli. Mustekala saa reilusti tummua. Grillaa samalla purjon palaset niin että ne pehmenevät ja saavat kauniisti väriä.

Kokoa annos: Asettele lautaselle perunasalaatti ja ripottele sen päälle siivilän kautta reilusti Pimentón-savupaprikaa, sekä rukola-kevätsipulisalaatti sekä grillattua purjo. Lisää lopuksi grillatut mustekalat, pirskottele päälle oliiviöljyä, rouhaisu mustapippuria ja suolaa sekä kuivattua oreganoa ja hienonnettua persiljaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti