maanantai 2. syyskuuta 2019

Herkkutattiperunat



Viime viikolla onnistuin löytämään syksyn ensimmäiset herkkutatit, ja niillä onkin nyt päästy herkuttelemaan useampana päivänä. Valmistin kevätkananpojan lisäkkeeksi herkkutattiperunoita, jotka ovat saaneet inspiraation Italian keittiöstä. Herkkutatti nostaa uunissa kypsyvät perunat uudelle tasolle!



Kahteen annokseen tarvitaan
7 keskikokoista perunaa (jauhoisuudeltaan yleisperunaa, ei kiinteää)
reilu kourallinen tuoreita herkkutatteja
3 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
valkopippuria myllystä
1 tl suolaa
1/2 dl vettä
1/2 dl kermaa





Kuori perunat ja viipaloi ne reilun puolen sentin siivuiksi. Irrota herkkutateista kannat, viipaloi lakit ja kannat reilun puolen sentin siivuiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet hyvin ohuiksi siivuiksi. Voitele uunivuoka voilla. Lado pohjalle puolet perunoista, sen päälle puolet valkosipulin siivuista, sienistä ja voista nokareina, mausta suolalla ja valkopippurilla. Toista samat kerrokset uudelleen. Kaada päälle vesi ja kerma. Peitä vuoka foliolla ja paista 180 asteisessa uunissa tunti, poista folio ja kypsytä kunnes perunat ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti