perjantai 23. syyskuuta 2022

Hedelmäinen tonnikala-ceviche


Rakastan cevichea! Saatuani kalatiskiltä supertuoretta tonnikalaa päätin valmistaa siitä hedelmäistä tonnikala-cevichea. Idea tuli alunperin kuuluisan Nobu-ravintolan annoksesta, jota sain matkallani maistaa. Cevichessa tuore kala kuutioidaan ja sen annetaan kypsyä limemehussa muutama minuutti. Tähän cevicheen raikkautta ja hedelmällisyyttä tuo mango, joka toimi tonnikalan kumppanina hienosti.


Kahden ruokailijan alkuruoka-annokseen tarvitaan
200 gr tuoretta tonnikalaa
1 limen mehu
1/2 tl Maldon-suolaa
muutaman sentin pala tuoretta mietoa chiliä, siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1 dl mangoa kuutioituna
1/2 dl kevätsipulia hienonnettuna
1/4 dl fenkolin lehtiä hienonnettuna
1/2 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna sekä muutama lehti koristeeksi 
salaattiorvokin kukkia koristeeksi




Poista tonnikalasta mahdolliset kalvot ja paloittele sentin kuutioiksi. Laita kala, kevätsipuli ja fenkolin lehdet astiaan, sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.

Purista toiseen astiaan limen mehu, lisää suola ja hienonnettu chili.

Kuutioi mango ja hienonna lehtipersilja.

Ceviche kypsyy muutamassa minuutissa: Kaada maustettu limemehu tonnikalaseoksen päälle. Lisää mango ja persilja. Nostele sekaisin niin että tonnikala peittyy kauttaaltaan nesteeseen. Anna kypsyä 3 minuuttia.

Nostele seos kauniisti tarjoilulautasille ja nestettä vain sen verran että seos on hieman kosteaa. Osa nesteestä jää käyttämättä. Käytin lautasille asetteluun flan-rengasta, jonka avulla sain annokseen kauniin pyöreän muodon. Koristele annokset lehtipersiljan lehdillä ja salaattiorvokin kukilla ja tarjoa välittömästi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti