keskiviikko 25. lokakuuta 2023

Jättirapuja ja bataattia jugurttikastikkeella


Tämä ruoka on tuliainen aurinkoisesta Lissabonista. Chiliset jättiravut ja mausteiset bataatit nautitaan suloisen jugurttikastikkeen kanssa. Chili tasapainottaa hienosti bataatin ja rapujen makeutta, ja tuo annokseen sopivasti raikkautta ja luonnetta. Ruokajuomaksi sopii hyvin vaikkapa Portugalilainen mineraalinen valkoviini.


Kahden annoksen valmistamiseen tarvitaan:

Jugurttikastike
3 dl kreikkalaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Sriracha chilikastiketta
suolaa

Bataatit
2 bataattia pestynä ja kuutioituna
auringonkukkaöljyä paistamiseen
2 rkl fenkolinsiemeniä
chiliä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä mausteeksi paistamisen jälkeen
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna annosten koristeluun

Jättiravut
14 jättirapua kuorittuna ja suoli poistettuna
3 valkosipulinkynttä hinonnettuna
chiliä hienonnettuna
paprikajauhetta
auringonkukkaöljyä paistamiseen
suolaa


Sekoita kulhossa ravut, valkosipuli, chili ja paprikajauhe. Anna maustu puolisen tuntia viileässä.

Valmista jugurttikastike: Mausta kreikkalainen jugurtti valkosipulilla, criracha chilikastikkeella ja suolalla. Tarkista maku.

Valmista bataatit: Keitä bataattikuutioita suolalla maustetussa vedessä kahdeksan minuuttia, valuta siivilässä ja anna kuivahtaa hetki. Laita pannulle tai pataan auringonkukkaöljyä, lisää fenkolinsiemenet, chili ja valkosipuli ja anna lämmetä hetki. Lisää bataatti, nosta lämpöä ja paista kuutioita niin että saat kauniin paistopinnan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja lorauksella oliiviöljyä ja pidä lämpimänä.





Nyt on aika paistaa ravut. Lisää pannulle auringonkukkaöljy ja anna lämmetä. Paista kuumalla pannulla rapuja minuutin verran kummaltakin puolelta ja siirrä pois levyltä.





Kokoa annokset: aseta tarjoilulautasille bataatit, sitten ravut ja lopuksi jugurttikastike ja hienonnettu korianteri.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti