Kalatiskillä oli tarjolla supertuoretta tonnikalaa, ja päätin tehdä illallisen alkuruoaksi tonnikalatartaria. Mieleni teki tällä kertaa mausteista ruokaa, ja päädyin tekemään tartarin aasialaisella twistillä, johon makua antavat inkivääri, korianteri, seesaminsiemenet ja chili. Rapsakkaa suutuntumaa antavat annoksen päälle lisätyt perunalastut. Jos olet lempeämpien makujen ystävä, käy katsomassa tonnikalatartar avokadon kanssa.
Kahteen annokseen tarvitaan
200 g tonnikalaa sushi-laatuisena
Sekoita kulhossa seesamiöljy ja raastettu inkivääri ja anna maustua sillä välin kun teet muut valmistelut.
4 rkl seesamiöljyä
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl suippopaprikaa hienonnettuna
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl suippopaprikaa hienonnettuna
2 rkl kevätsipulia hienonnettuna
2 tl wasabi-tahnaa
2 tl seesamin siemeniä paahdettuna
1 rkl limemehua
chiliä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Annoksen koristeluun
1 tomaattia siemenet poistettuna ja kuutioituna
tuoreen korianterin lehtiä
perunalastuja
Sekoita kulhossa seesamiöljy ja raastettu inkivääri ja anna maustua sillä välin kun teet muut valmistelut.
Viipaloi tonnikala noin puolen sentin kuutioiksi. Kalan tulee olla supertuoretta ja kalvotonta. Yhdistä kulhossa tonnikala, korianteri, suippopaprika, kevätsipuli, wasabi-tahna, sesam-siemenet, limemehu sekä inkiväärillä maustettu seesamiöljy ja sekoita.
Mausta lopuksi chilillä, suolalla ja mustapippurilla, ja maista niin että saat haluamasi voimakkuuden. Kokoa annokset matalille lautasille: keskelle tartar, jonka saat kauniisti asetelluksi muotin avulla. Päälle perulastuja ja ympärille tomaattikuutioita ja korianterin lehtiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti