lauantai 12. heinäkuuta 2025

Argentiinalainen kastike grillatulle lihalle



Chimichurri on alunperin alunperin argentiinalainen kastike, joka sopii hienosti etenkin grillatun lihan kumppaniksi. Kastikkeesta on sekä vihreä (chimichurri verde) että punainen (chimichurri rojo) versio - tässä ohjeessa on tuo vihreä chimichurri. Kastike on parhaimmillaan, kun se on ehtinyt levätä jääkaapissa pari tuntia, jolloin hienonnetut yrtit ovat ehtineet pehmetä.



Kahteen reiluun annokseen tarvitaan
1 dl pieneksi hienonnettua lehtipersiljaa
1 dl pieneksi hienonnettua korianteria
1 rkl tuoretta oreganoa pieneksi hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua oreganoa)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,2 dl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl punaista tuoretta chiliä hienonnettuna (lisää annokseen vaiheittain niin saat sopivan vahvuuden)
suolaa
mustapippuria





Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään kaksi tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti