sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kampasimpukoita ja parsaa hollandaise-kastikkeessaKampasimpukat pitävät parsasta, ja ne molemmat rakastavat hollandaise-kastiketta. Nämä kolme yhdistämällä syntyy elegantti alkuruoka, joka hellii makuaistia ja myös näyttää kauniilta. Parsat kannattaa kypsentää niin, että ne jäävät hieman rapsakoiksi. Näin ne täydentävät hienosti kampasimpukan pehmeyttä ja tuovat purutuntumaa.

Kahteen alkuruoka-annokseen tarvitaan
4 kampasimpukkaa
6 vihreää parsaa
1 kananmunan keltuainen
50 gr kylmää voita pieniksi kuutioiksi leikattuna
2 tl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
1 tlk sokeria
Napsauta parsojen tyvestä kuiva osa pois ja kuori ne. Laita parsojen keitinveteen sokeria ja ripaus suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää parsat ja keitä ne kypsiksi niin että ne jäävät hieman napakoiksi. Siirrä syrjään odottamaan.

Kastikkeen teko onnistuu, kunhan muistaa pitää lieden miedolla lämmöllä tai käyttää vesihaudetta. Kun haluat tehdä kastiketta suuremman määrän, muista tämä suhde: 50 grammaa voita yhtä keskikokoista keltuaista kohti. Ota pieni paksupohjainen kattila ja anna sen lämmetä miedolla lämmöllä. Lisää kananmunan keltuainen ja vatkaa sitä miedolla lämmöllä. Lisää sitruunamehu, suola ja valkopippuria. Lisää keltuaiseen vähitellen voinokareita jatkuvasti sekoittaen. Voinokareiden tulee olla imeytynyt keltuaiseen ennen kuin lisäät seuraavat. Kun kastike on saonnut lisää vielä muutama tippa sitruunamehua.

Kuivaa kampasimpukat huolellisesti talouspaperilla. Paista kampasimpukat kuumalla kuivalla teflonpannulla noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. Aseta parsat ja kampasimpukat lautasille ja lisää kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti