sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kotona tehdyt aurinkokuivatut tomaatitTomaatti on moniin ruokiin erinomainen raaka-aine, onhan siinä humaamia joka tuo ruoan maut esille. Kokeilin valmistaa kotona uunissa kuivattuja tomaatteja, joita voin käyttää eri ruoissa raaka-aineena. Vaikka rakastan tomaattia, en erityisesti pidä aurinkokuivatuista tomaateista, sillä niiden maku on niin voimakas että se yleensä jyrää kaiken muun alleen. Lisäksi ne tuppaavat maistumaan säilykkeiltä. Tähän vuodenaikaan kaupasta on vaikea saada kunnon tomaatteja. Tällä uunikäsittelyllä hieman raa'anpuoleisistakin tomaateista saa herkullisen makeita.


Tässä ei siis ole kyse varsinaisesti aurinkokuivatusta tomaatista, mutten keksinyt parempaakaan otsikkoa. Valmistin näitä viime viikolla ensimmäistä kertaa ja kaikki ovat olleen niistä innoissaan. Herkullisessa maussa yhdistyy tomaatin tiivistynyt aromi ja tuoreen tomaatin makeus ja hedelmällisyys. Kuivatuista tomaateista voi valmistaa esimerkiksi ihanaa pastaa, risottoa tai käyttää niitä pataruokiin tai vaikkapa pitsaan.

Näitä tarvitaan:
Tavallisia tomaatteja tai luumutomaatteja
Maldon-suolaa

Halkaise tomaatit kannan suuntaisesti, laita puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle hieman suolaa. Paista 90-asteisessa uunissa noin 5 tuntia. Paistoaika riippuu tomaattien koosta ja siitä kuinka paljon niissä on nestettä. Alla olevassa kuvassa näkyvät tomaatit ovat kypsyneet riittävästi; maku on tiivistynyt, mutta niissä on vielä kosteutta jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti