Farang ja muut aasialaishenkiset ravintolat ovat tehneet meille tutuksi shiso- ja betel-lehdet. Shiso eli Perilla on aasialaisessa keittiössä käytetty mintunsukuinen kasvi, jonka parfyymisessa maussa on aavistus minttua, basilikaa, sitrusta ja yrttisyyttä. Shiso-lehden päälle voi helposti koota vaikkapa maustetusta kalasta tai äyriäisistä maukkaan alkupalan. Alkupala nautitaan sormin viemällä shiso-lehti tortillan tapaan täytteineen suuhun - helppoa ja ihanan herkullista!
Ilahduin huomatessani Stockmannin Herkussa shiso-lehtiä myynnissä ja päätin kokeilla niitä ensimmäistä kertaa kotona. Alkupaloja on kiva valmistaa usealla täytteellä. Tein kullekin ruokalijalle 4 alkupalaa, kaksi lohella ja kaksi jättiravulla. Tässä ensin savulohi-shison ohje:
Savulohi-shisoihin tarvitaan
4 shiso-lehteä
versosalaattia, jossa erilaisia versoja
lämminsavulohta
Kastike:
soijakastiketta
limen mehua
tuoretta inkivääriä raastettuna
chiliä hienonnettuna
Valmista kastike: lisää soijakastikkeeseen limemehua, tuoretta raastettua inkivääriä ja hienonnettua chiliä. Sekoita. Aseta shiso-lehdelle versosalaattia ja pala lämminsavulohta. Lisää lohen päälle kastiketta.
Näyttää ihanalta, harmi ettei Stockmannilta enää saa shiso-lehtiä kun siitä tuli s-market
VastaaPoistaHuomasin just että Stockalta saa shisoja ruukkuyrtteinä
VastaaPoista