tiistai 28. helmikuuta 2017

Karamellisoidut kampasimpukat mansikkasalsalla

Kampasimpukat mansikkasalsalla


Hienostunut kampasimpukka kuuluu seafood-suosikkeihini. Kampasimpukkaa saa Suomessakin usein tuoreena, mutta myös pakastetusta kampasimpukasta saa herkullisen aterian, koska kampasimpukka kestää rakenteensa ansiosta hyvin pakastamisen. 


Halusin kokeilla kampasimpukkaa kokonaan uudella tavalla ja yhdistin sen tuoreista mansikoista, shalottisipulista, yrteistä ja balsamietikasta valmistettuun salsaan. Mansikkasalsa sopii hienosti pannulla voi-oliiviöljyseoksessa karamellisoidun kampasimpukan kumppaniksi. Sopivasti makeutta ja happamuutta sisältävä salsa saa kampasimpukoiden maun puhkeamaan kukkaan!Kahteen alkuruoka-annokseen tarvitaan

6 kampasimpukkaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä

basilikaa koristeluun

Mansikkasalsa

6 mansikkaa hienonnettuna
1/2 shalottisipuli hienonnettuna
muutama verso rukolaa hienonnettuna
muutama lehti basilikaa hienonnettuna
1 rkl balsamietikkaa (balsamico)
suolaa
mustapippuria


Kampasimpukat mansikkasalsalla


Sekoita kulhossa hienonnetut mansikat, shalottisipuli, rukola, basilika ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja säädä balsamietikan määrä niin että saat sopivan tasapainon makeuden ja happamuuden kesken.

Kuivaa kampasimpikat ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä paistinpannulla voi ja oliiviöljy. Kun voi-öljyseos alkaa kuplia, lisää kampasimpukat ja paista noin 3 minuuttia kunnes pinta on karamellisoitunut. Käännä ja paista vielä minuutti pari.

Asettele kampasimpukat tarjoilulautaselle ja nosta kunkin päälle lusikallinen mansikkasalsaa. Koristele basilikalla.


Kampasimpukat mansikkasalsalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti