sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Pariloitu juuriselleri tomaatti-papumuhennoksella



Juuriselleri on karun näköinen mutta maultaan herkullisen hienostunut juures. Juurisellerin voi helposti kypsentää uunissa ja tarjota vaikkapa sienikastikkeen kanssa (katso ohje). Koska osa selleristä jäi käyttämättä, päätin pariloida sen ja tarjota tomaatti-papumuhennoksen kanssa. Juurisellerin maussa on pähkinää ja savun aromia, joten se sopii hienosti pariloitavaksi tai grillattavaksi. Kasvisterian lisäkkeeksi valmistin pintopavuista tomaatin, varsisellerin ja yrttien kanssa muhennoksen, joka toimi pariloidun sellerin kanssa hienosti lisukkeena.


Pariloitu juuriselleri


Neljän ruokailijan annokseen tarvitaan
500 g juuriselleri
tuoretta tai kuivattua timjamia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
2 laakerinlehteä
oliiviöljyä
suolaa
alumiinifoliota
savusuolaa
seesaminsiemeniä paahdettuna




Kypsennä kokonainen juuriselleri uunissa: Pese selleri huolellisesti ja aseta se alumiinifoliolle. Hiero pintaan oliiviöljy ja lisää sellerin päälle timjami, valkosipuli, laakerinlehdet ja suola. Sulje folio nyytiksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 - 60 minuuttia kunnes selleri on kypsä.

Leikkaa selleri sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pariloi tai grillaa selleriviipaleet niin että ne saavat väriä. Lisää ripaus savusuolaa ja seesaminsiemeniä. Tarjoa tomaatti-papumuhennoksen kanssa.



Tomaatti-papumuhennos


Neljään annokseen tarvitaan
4 dl keitettyjä papuja (käytin itse keittämiäni pintopapuja, mutta valmiiksi kypsytetyt käyvät yhtä hyvin)
1 purkki tomaattimurskaa
1 varsisellerin varsi pilkottuna
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä
kuivattua tai tuoretta chiliä maun mukaan
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä

Laita kattilaan oliiviöljy, varsiselleri, sipuli, valkosipuli ja chili. Kypsennä keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää pavut ja anna hautua vielä viitisen minuuttia. Lisää timjami ja tarjoile pariloidun sellerin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti