perjantai 10. helmikuuta 2017

Punajuuria, vuohenjuustokreemiä ja manteleita


















Punajuuri ja vuohenjuusto ovat klassinen makupari, joista saat loihdittua viettelevän kauniin ja herkullisen annoksen. Tässä ohjeessa vuohenjuustosta valmistetaan kerman kanssa kreemi, jolloin vuohenjuuston maku pehmenee suloisen herkulliseksi - tätä tulevat rakastamaan ruokavieraasi jotka muuten eivät vuohenjuustosta pitäisi! Paahdetut mantelit tuovat makuun mukavaa pähkinäisyyttä ja suutuntumaan rapsakkuutta.


Kahteen annokseen tarvitaan
2 keskikokoista punajuurta tai 6 minipunajuurta (kuvassa)
(voit tehdä annoksen myös esikeitetyistä punajuurista, mutta etikkasäilötyt eivät käy)
50 g vuohenjuustoa, esimerkiksi Chevre Melousine
1 dl kermaa
mantelilastuja (muutkin pähkinät käyvät hienosti)
timjamia hienonnettuna




Muhenna vuohenjuusto (ilman kittikuorta) haarukalla astiassa, lisää kerma vähitellen sekoittaen ja vatkaa kunnes tuloksena on tasainen massa. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä ja laita syrjään odottamaan.




Huuhtele ja kuivaa punajuuret. Laita uuninkestävään astiaan merisuolaa ja aseta punajuuret suolaan niin että ne ovat puoliksi suolan alla. Kypsennä 185-asteisessa uunissa 30 - 40 minuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Nosta punajuuret suolasta, pyyhkäise suola pinnalta ja kuori. Leikkaa sopivan kokoisiksi lohkoiksi.

Jos käytät esikeitettyjä punajuuria, riittää että otat ne huoneenlämpöön ajoissa ja lohkot sopivan kokoisiksi paloiksi.

Levitä vuohenjuustokreemi lautasille alustaksi, jonka päälle asettelet punajuurilohkot. Ripottele päälle paahdetut mantelialstut ja koristele hienonnetulla timjamilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti