perjantai 16. elokuuta 2019

Osterit aasialaiseen tapaan



Osterit ovat merten pikaruokaa parhaimmillaan. Tällä kerralla valmistin niille herkullisen aasialaisen kastikkeen, johon makua antavat seesamiöljy, inkivääri ja chili. Nopeasti valmistuva annos sopii tarjottavaksi vaikkapa alkuruokana.


Neljään alkuruoka-annokseen tarvitaan
12 osteria
1 kevätsipuli
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
1 tl inkivääriä raastettuna
1/2 mieto chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna

Avatut osterit kannattaa tarjota astiassa, jossa ne pysyvät suorassa jottei kastike valu pois. Apuna voit käyttää tarjoiluastialle levitettyä merisuolaa, osterin kuoria tai rypytettyä foliopaperia.





Suikaloi kevätsipuli pituussuuntaan ohuiksi siivuiksi ja laita jääveteen 10 minuutiksi, jolloin suikaleet rapsakoituvat, minkä jälkeen kuivaa ne talouspaperilla.

Yhdistä soijakastike, riisiviinietikka, seemiöljy, inkivääriraaste ja hienonnettu chili astiassa, ja annostele kastike osterien päälle. Asettele osterit tarjoilulautasille ja koristele kevätsipulisuikaleilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti