lauantai 3. elokuuta 2019

Kotona tehty jäätelö



Olen innostunut tekemään jäätelöä kotona. Kivaa siitä tekee se, että jäätelön voi maustaa haluamallaan tavalla. Lisäksi tietää, että jäätelö on tehty laadukkaista raaka-aineista ilman turhia lisäaineita. Tässä hyväksi havaittu jäätelöreseptini, josta voit loihtia oman suosikkimakusi.


Viiteen jäätelöannokseen tarvitaan
5 munankeltuaista
2 dl maitoa
75 - 100 g sokeria (jos valitsemasi maustamisaineet ovat makeita, riittää 75 g sokeria)
2,5 dl kermaa

Lisäksi tarvitaan valitsemasi maustamisen raaka-aineet. Tässä muutama oma suosikkini, jotka sopivat aikuiseen makuun:
- 1 dl purkitettuja hapankirsikoita hienonnettuna ja 10 cl kirsikkalikööriä
- 1 dl hasselpähkinöitä hienonnettuna ja 10 cl rommia
- 1 halkaistun vaniljatangon siemenet




Yhdistä sokeri ja munankeltuaiset ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes massa on vaaleankeltaista. Lämmitä maito kattilassa lähelle kiehumispistettä ja lisää se ohuena nauhana muna-sokeriseokseen vatkaten käsin (älä käytä sähkövatkainta, sillä seos vaahtoutuu turhaan).

Kaada seos kattilaan ja lämmitä pienellä lämmöllä jatkuvasti hämmentäen kunnes seos alkaa hieman seota (lämpötila 65-70 astetta). Jos sinulla ei ole mittaria, voit testata upottamalla lusikan massaan: kun seos tarttuu lusikan selkäpuoleen, se on saonnut sopivasti. Varo lämmittämästä liikaa, sillä 76 asteen lämpötilassa kananmuna kokkaroituu!

Siirrä seos toiseen astiaan ja laita pakastimeen tunniksi. Sekoita seokseen kerma sekä valitsemasi mausteet ja anna jäähtyä jääkaapissa 5 tuntia tai yön yli. Kaada massa jäätelökoneeseen, jossa sen valmistuu alle tunnissa (noudata jäätelökoneen ohjeita). Siirrä pakastimeen ja tarjoa seuraavana päivänä.

2 kommenttia:

  1. Oon tehnyt tätä pari kertaa ja toimii hienosti. Mausteena oon käyttäny itse poimittuja mustikoita ja vadelmia 😋😋😋

    VastaaPoista