tiistai 13. elokuuta 2019

Tuorehernepyree




Nyt tuoreiden herneiden satokautena kannattaa tarjota tuorehernepyrettä. Uuden sadon herneiden ihana maku, makeus ja kaunis väri pääsevät pyreessä hienosti esille. Tuorehernepyreetä kannattaa kokeilla vaikkapa kalaruokien lisäkkeenä. Voit valmistaa pyreen myös pakastetuista herneistä.


Neljään annokseen tarvitaan
4 dl tuoreita herneitä (myös pakastetut käyvät)
1 pieni shalottisipuli hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl kermaa
2 rkl voita
2 rkl kanafondia
valkopippuria
suolaa

Jos käytät pakastettuja herneitä, voit lisätä ripauksen sokeria.





Keitä herneitä vedessä 5 minuuttia ja valuta siivilässä kuiviksi. Lisää paistinpannulle oliiviöljy ja kuullota siinä hienonnettua shalottisipuli pari minuuttia. Lisää pannulle herneet, voi, kerma, kanafondi, valkopippuria ja suolaa. Kiehauta minuutin ajan. Kaada seos tehosekoittimeen ja soseuta suurella nopeudella kunnes seos on tasaisen pehmeää. Tarkista maku ja tarjoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti