tiistai 28. heinäkuuta 2020

Panna cotta aprikoosihillokkeella



Valmistin ensimmäistä kertaa elämässäni panna cottaa, ja ilahduin siitä että se onnistui hienosti! Täydellinen panna cotta säilyttää astiassa muotonsa, mutta on lusikoitaessa pehmeää. Panna cottan kumppaniksi sopii mainiosti tähtianiksella maustettu aprikoosihilloke, joka tuo annokseen mausteista hedelmäisyyttä ja hapokkuutta. Panna cotta on kiva vierastarjottava, sillä voit valmistaa sen jo päiviä aikaisemmin.


Neljään annokseen panna cottaa tarvitaan
3 dl kermaa
1,5 dl täysmaitoa
120 g sokeria
1,5 dl kermaa vaahdotettuna
5 g liivatelehtiä
2 vaniljatankoa
(voit halutessasi korvata vaniljatangot käyttämällä vaniljasokeria tavallisen sokerin sijasta)
Koristeluun esimerkiksi mintunlehtiä (ei pakollinen)

Aprikoosihilloke:
300 g aprikooseja puolitettuina, kivet ja kannat poistettuina
2 rkl vettä
0,8 dl sokeria
2 tähtianista
1,5 rkl sitruunan mehua

Valmista ensin panna cotta: Laita kerma ja maito paistinpannulle. Halkaise vaniljatangot ja raaputa sisältä siemenet. Lisää siemenet ja tangot pannulle. Lisää sokeri ja lämmitä miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes sokeri on liuennut, varo päästämästä seosta kiehumaan.

Laita liivatelehdet pieneen määrään kylmää vettä ja anna pehmetä 5 minuutin ajan. Kun sokeri on liuennut ota pannu liedeltä, purista vesi liivatelehdistä ja sekoita ne kuumaan nesteeseen. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi, poista vaniljatangot. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita ja lisää se seokseen varovaisesti sekoittaen. Kaada seos annosastioihin ja laita jääkaappiin tuorekelmulla peitettynä vähintään 5 tunniksi. Panna cotta säilyy kylmässä viikon päivät.




Valmista aprikoosihilloke lisäämällä kattilaan aprikoosit, vesi, sokeri, tähtianis ja sitruunamehu ja kypsennä keskilämmöllä kunnes aprikoosit ovat täysin pehmenneet ja seos on paksuuntunut. Anna jäähtyä huoneenlämpöön.

Ota panna cotta huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua ja levitä päälle kerros aprikoosihilloketta ja koristele mintunlehdellä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti