lauantai 18. heinäkuuta 2020

Broilerinrinta japanilaisittain curry-kastikkeen ja kookosriisin kanssa



Innostuin tällä kertaa valmistamaan broilerinrinnat japanilaisittain. Curry-marinoidut rintafileet leivitetään panko-jauhoissa ja friteerataan pinnalta rapeiksi ja sisältä herkullisen meheviksi. Lisäkkeeksi sopii hienosti kookosriisi, ja annoksen kruunaa täyteläisen mausteinen curry-kastike.






Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
2 broilerin rintafilettä
1,5 dl panko-jauhoja
auringonkukkaöljyä friteeraukseen

Marinadi:
2 dl smetanaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl curry-jauhetta

Kookosriisi:
1,5 dl basmati-riisiä
3 dl vettä
2 dl kookoskermaa
sitruunamehua
suolaa

Curry-kastike:
1 rkl oliiviöljyä
2 heaped teaspoons medium curry powder
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä hienonnettuna
1 palsternakka hienonnettuna
kourallinen korianteria hienonnettuna
1 tl garam masalaa
1 tl currya
1 tl kurkumaa
suolaa
3 rkl vehnäjauhoa
2 rkl mango chutney
4 dl kiehuvaa vettä


Valmista broilerin marinadi sekoittamalla ainekset. Upota broilerinrinnat marinadiin ja anna maustua kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Valmista curry-kastike: Laita pannulle oliiviöljy ja kuullota siinä sipulia ja palsternakkaa matalalla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja inkivääri, anna kypsyä pari minuuttia. Mausta garam masalalla, currylla, kurkumalla, korianterilla ja suolalla, ja paahda matalalla lämmöllä 15 minuuttia aika ajoin sekoittaen kunnes seos alkaa karamellisoitua. Lisää jauhot, mango chutney ja vesi ja anna kiehua kasaan matalalla lämmöllä.





Valmista kookosriisi: laita kattilaan riisi, vesi ja kookoskerma, mausta sitruunamehulla ja suolalla ja anna kiehua 20 minuuttia aika ajoin sekoittaen kunnes riisi on kypsää ja vesi haihtunut.

Ota broilerinrinnat marinadista ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois. Leivitä broileri pankojauhoissa ja friteeraa 160-asteisessa auringonkukkaöljyssä 6-7 minuutin ajan kunnes pinta on kauniin kullankeltainen. Nosta broilerinrinnat hetkeksi talouspaperin päälle ja tarjoile kookosriisin ja curry-kastikkeen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti