torstai 2. heinäkuuta 2020

Fish & chips



Fish & chips on legendaarinen englantilainen ruoka, joka valmistuu kätevästi myös kotona. Uppopaistettu turska on pinnaltaan herkullisen rapeaa ja sisältä mehevä, sillä friteeraustaikina suojaa kalaa paistamisen aikana. Kalan kumppaniksi sopii loistavasti remulade-kastike, jonka hapokkuus toimii hienosti paneroidun turskan kanssa.






Kahteen annokseen tarvitaan
2 ruodotonta turskafilettä
1 dl riisijauhoja jauhottamiseen
2-3 l auringonkukkaöljyä friteeraamiseen

Friteeraustaikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl hunajaa
3 dl lager-olutta
suolaa
mustapippuria

Remulade-kastike:
1,5 dl majoneesia
0,5 dl creme fraishea
1 rkl tilliä hienonnettuna
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
3 rkl suolakurkkuja pilkottuna
2 tl sitruunanmehua
suolaa 
pippuria






Valmista ensin remulade-kastike sekoittamalla sen ainekset.

Kuumenna öljy 180 asteeseen. Kuivaa kalat talouspaperilla. Levitä riisijauhot matalalle lautaselle kalafileiden jauhottamista varten.

Valmista friteeraustaikina sekoittamalla vehnäjauhot, riisijauhot, leivinjauhe, hunaja, suola ja mustapippuri, lisää lopuksi olut varovasti sekoittaen. Taikina on paksuudeltaan lettutaikinan kaltaista.






Jauhota turskafileet molemmin puolin riisijauhoilla, kasta kauttaaltaan taikinaan ja friteeraa nopeasti kypsiksi 180-asteisessa öljyssä. Kalojen friteerausaika on viitisen minuuttia. Tarjoa remulade-kastikkeen ja perunoiden kanssa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti