Fish & chips on legendaarinen englantilainen ruoka, joka valmistuu kätevästi myös kotona. Uppopaistettu turska on pinnaltaan herkullisen rapeaa ja sisältä mehevä, sillä friteeraustaikina suojaa kalaa paistamisen aikana. Kalan kumppaniksi sopii loistavasti remulade-kastike, jonka hapokkuus toimii hienosti paneroidun turskan kanssa.
Kahteen annokseen tarvitaan
2 ruodotonta turskafilettä
1 dl riisijauhoja jauhottamiseen
2-3 l auringonkukkaöljyä friteeraamiseen
Friteeraustaikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl hunajaa
3 dl lager-olutta
suolaa
mustapippuria
Remulade-kastike:
1,5 dl majoneesia
1,5 dl majoneesia
0,5 dl creme fraishea
1 rkl tilliä hienonnettuna
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
3 rkl suolakurkkuja pilkottuna
1 rkl tilliä hienonnettuna
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
3 rkl suolakurkkuja pilkottuna
2 tl sitruunanmehua
suolaa
suolaa
pippuria
Valmista ensin remulade-kastike sekoittamalla sen ainekset.
Kuumenna öljy 180 asteeseen. Kuivaa kalat talouspaperilla. Levitä riisijauhot matalalle lautaselle kalafileiden jauhottamista varten.
Valmista friteeraustaikina sekoittamalla vehnäjauhot, riisijauhot, leivinjauhe, hunaja, suola ja mustapippuri, lisää lopuksi olut varovasti sekoittaen. Taikina on paksuudeltaan lettutaikinan kaltaista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti