Herkkutateista saa herkullisen silkinpehmeän keiton, joka maistuu myös ruokailijoille, jotka suhtautuvat sienten syömiseen varauksella. Vaikka tuoreet herkkutatit ovat syksyn herkku, onnistuu samettinen herkkutattikeitto yhtä hyvin kuivatuista sienistä.
Kahden ruokalijan annokseen tarvitaan
2,5 dl kuivattuja herkkutatteja
5 dl kylmää vettä
2 rkl voita
1 salottisipuli hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl vehnäjauhoa
2 rkl vehnäjauhoa
2 rkl kanafondia tai kasvisfondia
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
Laita kuivatut sienet kylmään veteen ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
suolaa
mustapippuria myllystä
mustapippuria myllystä
Annoksen päälle
uunissa paahdettua oliiviöljyllä maustettua mustakaalia murennettuna tai
uunissa paahdettua oliiviöljyllä maustettua mustakaalia murennettuna tai
hienonnettua sileälehtistä persiljaa
smetanaa
smetanaa
oliiviöljyä tai tryffeliöljyä
Laita kuivatut sienet kylmään veteen ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
Jos haluat koristella keiton murennetulla mustakaalilla, valmista se näin: poista mustakaalista ranka ja laita se uunipellille, päälle hieman oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Paista 175 asteisessa uunissa kunnes mustakaali on muuttunut rapeaksi.
Laita kattilaan voi ja kuullota siinä keskilämmöllä salottisipuli ja valkosipuli. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää sienten liottamiseen käytetty vesi ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää sienet ja fondi. Mausta timjamilla, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua rauhallisesti niin että keitto sakenee. Soseuta tehosekoittimella samettiseksi.
Annostele lautasille ja lisää päälle murennettua mustakaalia tai sileälehtistä persiljaa hienonnettuna, smetanaa sekä oliiviöljyä tai tryffeliöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti